Статьи

И можете да направите едноставни цртежи на ноктите?

 1. Едноставна нокти за нокти за секојдневен нокти
 2. Како да направите едноставни цртежи на ноктите?

Едноставни цртежи на ноктите - најбрз начин да додадете естетика и декоративен нокти. Создавањето на многу дизајни не бара никакви посебни вештини, што ви овозможува да го совладате техниката на брзи цртање на ноктите за речиси сите. За креативност потребни се само обоени лакови, алатки за создавање на уметнички слики, некои придружни материјали и големо расположение.

За креативност потребни се само обоени лакови, алатки за создавање на уметнички слики, некои придружни материјали и големо расположение

Едноставна нокти за нокти за секојдневен нокти

Убава уметност на ноктите одамна му е достапна на мнозинството, бидејќи нивното создавање не бара професионалност, туку само достапност на соодветни алатки и креативна инспирација. Најлесните начини на кои може да се нацртате на ноктите:

 • цвеќиња ;
 • геометриски елементи;
 • сервис јакна ;
 • поени;
 • потези;
 • blots.

Зад "неискористени" имиња често се скриени неверојатни шаблони, па треба да ги пробате сите варијанти на декорации на нокти, да експериментирате со бои и начини на примена.

Како да направите едноставни цртежи на ноктите?

Можете да научите да цртате во секое време. Наједноставните техники се:

 • Цвеќиња За да ги создаде, ќе биде потребно ресница со топката на крајот - точки. И чепкалка за заби. Потоа, на бела или обоена позадина, ставете ги ливчињата и центарот на идниот цвет со уредни точки, и дајте му конечна форма со чепкалка за заби. Евентуално извлечете стебленца и лисја.
 • Лента и геометриските шеми. Ако треба да изберете наједноставни цртежи на ноктите, тогаш ова е нив! За да креирате лаконски и строги орнаменти, потребно е само Скотска лента - нормална или маникир кои покриваат дел од ноктите за заштита од обоени лакови. Преостанатата површина е обоена. И тогаш останатиот безбоен блок е исполнет со боја. Со виски, триаголниците се добри, ленти маникир боја блокови.
 • Стапки и пукнатини. Овој вид уметност на ноктите особено се допаднат од креативни луѓе, бидејќи ви овозможува да уживате во произволни комбинации на бои и светлина хаос. Значењето на цртежот е примена на произволни орнаменти на подготвената боја.
 • Поени. Друг тип на нокти кој ви овозможува да креирате едноставни цртежи на ноктите. Точките се нанесуваат со точки или редовни фигури, позиционирајќи ги во случаен или систематски ред. Резултатот е убава едноставна нокти за сите прилики.

Резултатот е убава едноставна нокти за сите прилики

Но, уметничките канони не го ограничуваат креативниот потенцијал на модата. Дами, исто така, можат да користат помагала за привлекување на атрактивни слики на ноктите. Толку едноставни обрасци на ноктите може лесно и брзо да се креираат со употреба на алатки како што се:

 • лизгач - специјални налепници кои се елементарно применети на ноктите и ефикасно ги надополнуваат сите видови на нокти;
 • печат - печат слики, за создавање на кои користат посебни плочи со различни модели;
 • кристали и бујон - погоден за поставување на обрасци на пресушувањето за сушење.

Се разбира, особено активни навивачи ноктите уметност може да користи други можности за декорација и дизајн на ноктите. Но, едноставни такви цртежи не можат да се викаат. Тоа е весникот нокти ombre вода или дизајн на аквариум , галактички модели. Секоја уметност на ноктите е достапна за учење, погодна за употреба дома и многу убава во изгледот. Затоа, останува само да се избере кои едноставни модели на ноктите им се допаѓаат најмногу и да уживаат во разновидните можности кои се отвораат.

Како да направите едноставни цртежи на ноктите?

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: