Статьи

Како да се намали косата искинати тресне себе. Како да се намали коси удари.

 1. Фризура и алатки
 2. Како да ги исечете правните (рамни) удирања
 3. Како да се намали дијагонално дијагоналната коса
 4. Како да направите слоеви и искинати удирања
 5. Како да направите фризура за дете или маж
 6. Што е добар коси удари
 7. Фризурата треска дома
 8. Како да се постават дијагонални удирања

Без да направите грешки и недостатоци во неа. Иако оваа задача е одлична професионални фризери , редовно ги посетуваме за 15-минутна процедура е безначајна. Во вакви случаи, можете точно да го намалите самото тресне, користејќи ги правилата и инструкциите од мрежата.

Една девојка може да ги пресече сопствените удирања, главната работа е да ги знае сите нијанси

Фризура и алатки

Треба да се сфати дека токму така таа не престанува да тресок. За ова се користат специјални алатки и следете ги правилата за сечење. Ова ќе обезбеди оптимални резултати без искуство.

Меѓу правилата кои вреди да се напомене следново:

 • Да се ​​работи со сува коса;
 • Нагласете ја работната површина;
 • Оставете дополнителна должина;
 • Проверете го резултатот по миењето на главата.

Првиот врв е важен за перформанси поради пластичноста на косата. На крајот на краиштата, не можете да ги гризете удирањата убаво ако не го ставите. Влажните влакна ја менуваат нивната должина, постојано се држат заедно и не се како во сува форма. Вреди да ги сушите пред истекувањето.

Второто правило имплицира дека пред-работната површина е одделена од остатокот од масата на косата. Ова ви овозможува да го одредите идниот облик, должината на влакната и другите параметри.

Екстра должина е важна за да се избегне непотребно кратка фризура . Останувајќи дополнителен сантиметар, во иднина ќе биде можно правилно да се исечат ударите во присуство на грешки. Проверете го резултатот само по миење на главата.

За работа ќе ви требаат следниве алатки:

 1. Чешел;
 2. Шапка;
 3. Железо.

Обичните ножици нема да се вклопат, нивниот дизајн е понатамошна работа. Косата пресечена со ваква алатка наскоро може да се намали. На четка за перење, исто така, му е потребна посебна, со ретки и остри заби. Ова ќе коса дебели удирања со измазнување.

Како да ги исечете правните (рамни) удирања

Правна форма на коса е најчеста поради неговата едноставност и практичност. Во овој стил не е тешко. Ова бара претходно наведените алатки и некое слободно време.

Можете да ги исечете директните удирања во неколку фази:

 1. Одделете го делот од косата што ќе се ракува. Остатокот од косата може да се повлече во конска опашка или игла. Ширината треба да биде одредена од фронталните испакнатини.
 2. Поделете ја работната површина на 3 дела, пред да ја чешлате. Стиснете една од лентите со прстите и повлечете ја надолу.
 3. Следно, треба да ја забележите потребната должина и постепено да ја исечете косата, задржувајќи го алатот под агол.
 4. По завршувањето на работата со првиот дел, треба да отидете на вториот и третиот, повторувајќи ги претходните чекори.
 5. По завршувањето, треба да ја чешите косата и да ги отстраните недостатоците.

Како да се намали дијагонално дијагоналната коса

Ако сè е јасно со стандардниот метод, тогаш како да се намали раб под агол? Идејата е да се направи директно сече дијагонална линија. Тешкотијата на оваа задача е во изборот на највисоката точка од која ќе започне линијата.

Аголот на наклон е избран независно. Треба да ја исечете косата правилно стилизирана, мал дефект може да го расипе резултатот. Намалување на удирањата треба да биде како што следува:

 1. Порамнете и означете ја работната патека. Одделете ја вишокот на косата, извлекувајќи ја во конска опашка.
 2. Обележете го горниот и долниот точка на исклучување.
 3. Постепено ја сечете косата од врвот до дното.
 4. На крајот тоа е неопходно да се чешел косата и да се елиминираат празнините.

Бидејќи е доста тешко да се грижиме од овој тип, вреди да се користи методот на скала. Тоа лежи во фактот што првично сече не е мазна, но зачекори. Ова ќе ги елиминира недостатоците на фризурите кои се појавуваат во процесот.

Како да направите слоеви и искинати удирања

Filirovki удира треба да се намали обемот на косата. Нивниот вишок може да се расипе изглед фризури кои често се однесуваат на луѓе со бујна коса. Ова е прилично едноставен процес, така што лесно може да се профилираат удирањата. Ова бара чистење на ножици и желба.

Со цел да ги намалите домашните удирања, треба да ја срушите работната површина во насоките, а потоа постепено да ги намалите со ножици. Потребно е подеднакво да се направат парчињата така што различните области не се издвојуваат од другите.

Во тој процес треба да одлучите за формата. Ако е потребен директен пресек, ножиците треба да бидат хоризонтални. Ако треба да се намали искинати удирања самостојно, ножиците се одржуваат вертикално, а сечењата се одржуваат под агол.

Како да направите фризура за дете или маж

Како да се пресече дома на дете? Оваа задача е малку потешка, бидејќи децата често не сакаат да седат на едно место. Затоа, важно е брзо и ефикасно да ја завршите работата.

Вежбајте ја фризурата, изградете вештина

Фризурата е малку поинаква од класиката. Можете да го потрошите во неколку фази:

 1. Поправање на косата преку шноли. Бидејќи косата на бебето е ретка и хетерогена, штитниците ќе помогнат да се поправи. Треба да се оддели работниот простор.
 2. Одреди ја саканата висина на косата. Тука, пристапот е индивидуален, бидејќи обликот на черепот кај децата не одговара на класичните стандарди на фризури.
 3. Поделете ја косата на 3 дела и постепено ги скратувајте. По завршувањето на сцената за да се елиминираат сите недостатоци.

ВИДЕТЕ ВИДЕО

Што, да се направи тресне дома за нив е исто така лесно. Процесот е идентичен, но треба да се земе предвид обликот на косата и главата. Овде, голема нијанса е наменета за можни ќелави точки и контура на раст. Ова ќе ги скрие недостатоците и ќе се подобри општ поглед глави.

Прашањето за тоа како да направите коса удар, може да се слушне доста често. Таквиот интерес е сосема разбирлив, бидејќи отсечените удирања овозможуваат не само промена и освежување на вообичаената фризура, туку и коригирање на карактеристиките на изгледот, покрај тоа, може да се носи со должина на коса и експериментирање со стил.

Што е добар коси удари

Коси удари се отсечени со акутен агол, а неговата главна карактеристика е тоа што ви овозможува хармонично да ги комбинирате отвореното чело и присуството на удира во една фризура. Оваа фризура е речиси сè освен сопствениците на мали тесни лица со мали карактеристики, како и оние кои природата силно ги додели кадрава коса виткање во тесни кадрици.

Сите други девојки само може да ве советува да ја изберете вашата најдобра опција коса цртичка. Кратките коси удари нагласуваат совршени пропорции. овално лице долго ќе ги омекне линиите на плоштадот и правоаголно лице , круг - визуелно тесен, додека триаголникот ќе покрие широк чело. Раскинати удирања ќе бидат совршено комбинирани со каскадни фризури и да даде слика на динамизам, и удира со мазни намали линија ќе додадете елеганција.

Друг неоспорен плус на таквите удирања е тоа што, за разлика од правиот, лесно може да се отстрани со маскање под вкупната тежина на косата или со прободениот стелк. Згора на тоа, апсолутно е лесно да се направи коса одкриен дома, и ако добиената слика не е допадна или уморна, тогаш исто така е лесно да се зголеми.

Единствениот недостаток е тоа што дијагоналните насоки бараат честа исправка, во спротивно тие ќе изгледаат невешт, но ако сте подготвени сами да ги исечете, тогаш можете да направите без чести посети на фризер.

Фризурата треска дома

Пред да започнете да ги намалувате косичките, треба да се грижите за алатите Пред да започнете да ги намалувате косичките, треба да се грижите за алатите. Ќе ви треба клипови за коса, чешел и совршено остри ножици, пожелно е овие да бидат професионални ножици за фризери. Квалитетот на алатките ќе определи дали може да добиете дури и намалување.

Ако сето она што ви е потребно за работа е подготвено, тогаш продолжете со фризурата. Измијте и исушете коса. Одделете ги жиците од кои ќе се формираат очекуваните удари, соберете ја преостанатата коса и клипувајте ја со клипови.

Полесно е да се намали ако влакната е влажна, но во тој случај треба да се запамети дека по сушењето, ударите ќе бидат многу пократки. Ако се плашите да направите грешка, подобро е да бидете безбедни и да заминете максимална должина затоа што е апсолутно јасно дека секогаш ќе биде можно да се скрати треснењето, но ќе биде потребно многу време за да порасне.

Започнете со врвот на вашите удирања. Стиснете ја жичката помеѓу средината и индексните прсти, и држете ги ножиците под агол од 45 °, почнувајте да ја искршате косата, постепено, со влакно со движење надолу.

Можете да го задржите сечењето или да го искинеш - сето тоа зависи од вашата фризура и лични преференции.

Со цел да се добие "парталави" верзија која ќе ја направи косата пообемна и пожива, повлечете ги насоките помеѓу прстите во насоката на задниот дел од вашата глава и направете ги аглите на секои 1-1.5 см.

Разредувањето може да додаде уште поголем обем и леснотија, но за ова ќе ви бидат потребни посебни ножици за чистење. Направете ги некои произволни намалувања, ова ќе биде сосема доволно.

Сега можете целосно да ја исушите вашата коса, и ако најдете мали недостатоци во облик на лабава коса, исправете ги резултатите од вашата работа.

Знаејќи како да направите фризура со кос, секогаш можете да го промените вашиот имиџ, без прибегнување кон услугите на специјалисти.

Меѓутоа, ако не сте сигурни во вашата вештина, тогаш подобро е да се откажете од независни експерименти и да отидете на фризер.

Многу девојки, девојки, жени сакаат да носат само коси клучеви. Ова е разбирливо. Изгледа интересно и одговара на речиси сите. Убави, добро укинати удирања се многу важни за создавање на сликата. На крајот на краиштата, кога за прв пат ќе погледнете некоја личност, порасна, криво испечатена, незапушена треска веднаш го фаќа окото. Затоа, ако носите тресне, тогаш треба да го следите. Време за сечење, лежејќи, ако е потребно. Ако имате долга коса , се разбира, не можете да ги миете секој ден, но треба да ги миете ударите.

Ако размислувате за тоа како да направите коса, ќе ги гледате видеата и фотографиите прикажани подолу. Во прилог на фотографии и видеа, ние исто така ќе разговараме со вас како правилно да го намалите косиот удар, клучниот збор тука е точен! Да го испитаме она што најчесто се среќава со грешки, така што во иднина не мора да се занимаваш со нивната исправка. Ако не се брза, ќе стори сé што е конзистентно, внимателно и ќе успеете, тоа ќе биде одлично. Секогаш можете да го ажурирате сликата дома. Навистина, во салоните, оваа постапка чини од 300 рубли и повеќе. Се разбира, се чини дека парите не се големи, но за годината излегува веќе повеќе од 3500. Плус времето поминато. Значи, ајде да видиме како да направиме коса од коса дома.

1. Мојата коса.

2. Суши ги со фен.

Суши ги со фен

3. Одделете ги удирањата од остатокот од косата. Го ставаме чорапот напред, а остатокот од косата го отстрануваме во опашката, за да не се мешаат. Ако должината на косата не дозволува да ги врзувате во опашката, тогаш само ја чешите назад.


Ако должината на косата не дозволува да ги врзувате во опашката, тогаш само ја чешите назад

4. Наведи го аголот на идните удирања. Можете да користите било кој долг објект. Ако постои, можете да закачите долг тесен чешел, ако не, можете да користите било кој молив. Отстранете го моливчето, нацртајте имагинарна линија на своето место и запаметете го. Стегајте ги удирањата со прстите и пресечете ги со замислена нацртана линија од горниот до долниот агол.

Стегајте ги удирањата со прстите и пресечете ги со замислена нацртана линија од горниот до долниот агол

Видеото ќе помогне да се разбере подобро:

Сега, кога знаеме како да ги пресечеме косичките садови, да ги анализираме можните грешки.

Од прав удирања направи дијагонален, особено парталав е многу тешко. Затоа, веднаш преминете дијагонално. Ако направите директно намалување, тогаш тоа ќе биде многу тешко да се отстрани, и ако е висока, тоа е практично невозможно.

Внимание со долго. За такви удари не постои јасно дефинирана должина, може да биде прилично долга, средна и кратка. Ако не сте сигурни 100% за посакуваната должина, тогаш подобро е да започнете со долго експериментирање. На крајот на краиштата, секогаш може да се направи краток од долг, но за жал невозможно е да се направи краток долг. Ќе мора да почекаме косата да расте.

Внимателно со искинати удирања. Скршени удирања прават многу потешко. Тука ви треба вештина на поднесување, или барем теоретско знаење. Ако сеуште одлучите да направите парталав коса, повторно погледни ја соодветната лекција пред тоа.


Ако сеуште одлучите да направите парталав коса, повторно погледни ја соодветната лекција пред тоа

Како да се постават дијагонални удирања

Ако удирањата се добро исчистени, тогаш чиста коса таа ќе лаже и ќе изгледа добро. Затоа, не се мрзливи, се разбудив, ги измивте удирањата. Сушени и сите. Ако косата не е послушна, тогаш можете да користите светло спреј за стил. Тоа е лесно како лекови како што се гелови и восок може да им даде на удирања дополнителна тежина. Се разбира, ако го направиш тоа вечерниот стил , можете да ги користите овие алатки, но во секојдневната инсталација можете да направите без нив. На крајот на краиштата, косата треба да изгледа што е природно. Користете лак премногу внимателно. Ако нанесете премногу пари, ќе добиете впечаток дека челото се чини дека е заглавено на челото.

Новости

Советы для удачного шоппинга в Барселоне.
Шоппинг  в Барселоне У какой женщины при слове «шоппинг» не просыпается инстинкт охотницы, всегда готовой к штурму коммерческого центра или бутика с тем же энтузиазмом, с каким французы когда-то

Магазины Вильнюса
Шоппинг и магазины в Вильнюсе, распродажи и скидки. Шоп-туры в Вильнюс, Литва: бутики, бренды, аутлеты, фабрики, адреса магазинов, отзывы. Вильнюс — сравнительно небольшой город, в котором насчитывается

Отдых в Мальград-де-Мар в июне — отзыв Ильи: путешествие по Испании и культурный шок от увиденного


Шоппинг
Излюбленным местом для многих туристов является остров Крит, который представляет собой самый большой остров Греции. Здесь можно полюбоваться великолепными природными пейзажами и насладиться комфортабельным

Магазины в Ллорет де Мар: торговые центры, рынки и аутлеты.
В последнее время среди туристов особым спросом начали пользоваться испанские города. Да, и еще бы! Многие ведь жаждут посмотреть известные бои быков, прогуляться по старинным улочкам, полюбоваться прекрасной

Ведущий "Орла и Решка. Шопинг" Егор Калейников: "Тяжело было решиться побриться наголо"
Популярный телеведущий в интервью "Сегодня" рассказал об экстриме на съемках, о покупке за 220 тысяч долларов, о том, как крадет души с помощью камеры, и о йо-йо с Аляски. А еще — о том, как чуть не стал

Шоппинг в Лос-Анджелесе
Мировой лидер в бронировании отелей Booking.com отобрал наиболее удобные отели для шоппинга в Лос-Анджелесе — . Для многих посетителей шоппинг является главной целью в Лос-Анджелесе. Это столица киноиндустрии

Шоппинг в Венеции
В Венеции, как и в любом европейском городе, являющемся центром притяжения туристов, очень много небольших магазинов, специализирующихся на продаже как брендовой одежды и обуви, так и ювелирных украшений,

Шоппинг во Вьетнаме
Шоппинг (по-вьетнамски — муа, то есть покупка). Скидка — зам за. Торговцы необходимые слова знают и по-английски. Постепенно, с увеличением во Вьетнаме количества российских туристов, вспоминают или учат

Шоппинг в Куала-Лумпуре. Что можно купить?
Малайзия славится не только лишь башнями Петронас, возле которых очень любят фотографироваться приезжие, а также отличными пляжами, но и шоппингом. Он здесь чуть ли не самый лучший во всём регионе. В столице

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: