Статьи

Како да се стават пари на Сбербанк картичка?

 1. Како да депонира пари на Сбербанк картичка:
 2. АТМ
 3. Канцеларија
 4. Интернет банка Сбербанк Онлајн
 5. Комерцијални банки
 6. Плаќање терминали
 7. Платен систем
 8. Картички за полнење од мобилен баланс

Без разлика колку сакаме, парите на картичката не се појавуваат сами по себе, а сегашните трошоци се секогаш присутни. Ако итно треба да направите монетарна трансакција, но билансот на картичката не ви дозволува да го направите ова, прашањето станува - како да ставате пари на картичката Сбербанк?

Веројатно, многу луѓе имаат идеја како да ја надополнуваат сметката на Сбербанк картичка преку терминалот, но мора да се согласите дека "мајчин" банкомат не е секогаш на вистинското место. Понекогаш треба да ставите пари на Сбербанк картичка на друго лице - што да направите во такви случаи? Сите прашања ќе бидат одговорени во рамките на овој член.

Прво, размислете како да фрлите пари на Сбербанк картичка, под услов картичката да е вашата. Во исто време, типот на картичката не е важно: нема апсолутно никаква разлика помеѓу тоа како да се надополнува Сбербанк кредитна картичка или како да се депонира пари на платежна картичка Сбербанк (дебитна картичка).

Како да депонира пари на Сбербанк картичка:

 • Довршете ја картичката на Сбербанк преку банкомат (невозможно е да се работи со картичка)
 • Користете терминал за плаќање на Сбербанк
 • Стави пари преку благајната во канцеларија (канцеларија)
 • Направете трансфер на пари преку реквизити преку друга банка
 • Трансфер на средства користејќи ги платните системи во сервисните места
 • Дополнете банкарска картичка од мобилен телефон
 • Депозити преку платежното биро на Qiwi, Cyberplat, итн.
 • Трансфер на пари од друга картичка преку интернет банка / мобилна банка / банкомат

Како што можете да видите, постојат многу начини да се стават пари на Сбербанк картичка, но не сите од нив се бесплатни.

Ве молиме имајте предвид дека надополнувањето на картичката на Сбербанк без надомест се врши исклучиво преку самата банка или нејзините уреди (банкомати, терминали). Сите други опции каде што можете да ставите пари на картичката на Сбербанк - со комисија на услуги.

Највообичаен начин за надополнување на билансот на картичката на Сбербанк е преку банкомат. Ако има "мајчин" зелен столб во близина на вас - можете да ја извршите операцијата брзо и најважно бесплатно. Во канцеларијата, тоа е уште полесно да се направи, но ова ќе бара документ кој го докажува вашиот идентитет.

АТМ

Депонирањето готовина на картичка на Сбербанк преку банкомат не бара многу напор. Единствена нијанса е дали банкомат е опремен со акцептор на сметки. Повеќето модерни палци имаат таква можност, но сепак преживеале уреди кои се дизајнирани само за издавање. Со цел да не се погреши дека банкомат ви одговара, обрнете внимание на присуството на такво нешто:

Би било глупаво да се направи посебно видео за тоа како да се стават пари на картичка на Сбербанк - и покрај тоа, дури и ученик може да се справи со оваа операција во неколку чекори:

 • Вметнете ја картичката
 • Внесете ПИН
 • Во менито, одберете ја ставката "готовински депозит"

Вметнете ја картичката  Внесете ПИН  Во менито, одберете ја ставката готовински депозит

 • Внесуваме пари во пакет во сметководителот (не повеќе од 50 сметки во исто време)
 • Банкоматот ја раскажува депонираната сума и ја прикажува на екранот (некои сметки не можат да "внесат" не прв пат: збрчканите агли треба да се исправи пред да се користат). Ако банкомат не ги прифати сите сметки, повторно внесете ги. На екранот на уредот ќе се прикаже порака: "Сте депонирале рубли xxxx. Дали сакате да продолжите? "
 • Откако целиот депозит ќе биде депониран, потребно е да ја потврдите операцијата со копчето "Да" и да одговорите на прашањето дали ви е потребен чек. Ви препорачуваме секогаш да земете билет и да го чувате додека не добиете средства на вашата картичка.

Канцеларија

Депонирањето пари преку филијала е различно во тоа што ќе ви треба документ за идентификација без пропусти - идеално пасош. Филијалата на банка е одлична можност да се стават пари на некој друг Сбербанк картичка, бидејќи за оваа операција картичката не е потребна.

Ако имате картичка, ви поднесувате пасош, а благајната пополнува платежната поштенска сметка по електронски пат. Во отсуство на картичка, го пополнуваш налогот за плаќање, наведувајќи ги во него потребните податоци за примачот: број на картичката, тековна сметка, име на сопственикот на картичката.

Интернет банка Сбербанк Онлајн

Ако треба да фрлите пари на Сбербанк картичка од друга Сбербанк картичка, најлесниот начин е да се користи интернет банка или мобилна банка.

 • Ако имате компјутер во рака, најавете се на веб-страницата на Сбербанк, најавете се лична сметка и да ја извршите операцијата преку менито "Плаћања и трансфери" - до клиент на Сбербанк:

Ако имате компјутер во рака, најавете се на веб-страницата на Сбербанк, најавете се  лична сметка  и да ја извршите операцијата преку менито Плаћања и трансфери - до клиент на Сбербанк:

 • Можете да ја надополнувате сметката на друга картичка преку мобилна апликација во вашиот телефон (слична на трансферот на Сбербанк Онлајн).
 • Користете ја СМС командата за да направите трансфер на пари ако имате поврзана мобилна банка: испратете ја на бројот 900 фразата "Трансфер 9xxxxxxxxxxx 1000", каде што 9xxxxxxxxxxx е бројот на примачот на плаќање за кој банката ќе ја најде поврзаната картичка . Ве молиме запомнете: постои ограничување за тоа колку пари може да се депонираат на картичката Сбербанк на овој начин: не повеќе од 8.000 рубли.

Не е секогаш можно да се користат бесплатни начини за надополнување на картичките на Сбербанк. Понекогаш, полесно е да платите 2-3% провизија за да не одите во канцеларија или да не губите време во потрага по банкомат.

Комерцијални банки

За да испратите трансфер на пари преку која било друга банка, ќе ви требаат целосен сет на детали: банка BIC, тековна сметка, коресподентна сметка, правни име на банката - можете да ги видите деталите за Sberbank тука . Исто така за оваа операција ќе ви треба пасош.

Комерцијалните банки се постави големината на комисијата - во просек, тоа е 1,5-2% од износот на трансферот + фиксен износ од 50-150 рубли.

Ве молиме запомнете: трансферот испратен на овој начин може да оди на картичка до 5 дена!

Плаќање терминали

Плаќање терминали

Терминалите на платежните системи, преку кои обично плаќаат за мобилна комуникација, исто така се соодветни за пренос на средства на картичка. Изберете го предметот "пополнете ја картичката", внесете ги деталите, внимателно проверете ги и не заборавајте го приемот. Обично пари се кредитираат во рок од неколку часа.

Платен систем

Повеќето големи продавници и продавници за мобилни телефони прифаќаат плаќања во насока на банки. На пример, Euroset, Svyaznoy, Beeline, MTS работат истовремено со неколку платежни услуги, вклучувајќи ги и Rapida, Golden Crown, CyberPlat, Manisend и други.

Преку овие провајдери можете да ставате пари на било која картичка. Ова е одлична опција како да ја дополните картичката на Сбербанк преку картичка или да испратите трансфер на друго лице.

Картички за полнење од мобилен баланс

Мобилните оператори ви дозволуваат да испратите пари на сметката на картичката директно од билансот на телефонот, но ова задоволство не е евтино:

 • МЦ зема 4%, но не помалку од 60 рубли, ви овозможува да префрлите од 50 до 15.000 рубли дневно.
 • Билинг ќе ги отстрани фиксните 50 рубли за трансферот од 50 рубли до 14 илјади.
 • Мегафон ќе потрае 5,95% + 95 рубли за износи до 5.000 и од 5 до 15 илјади - 5,95% + 259 рубли.

Поврзани статии:

Ако итно треба да направите монетарна трансакција, но билансот на картичката не ви дозволува да го направите ова, прашањето станува - како да ставате пари на картичката Сбербанк?
Понекогаш треба да ставите пари на Сбербанк картичка на друго лице - што да направите во такви случаи?
Дали сакате да продолжите?

Новости

Советы для удачного шоппинга в Барселоне.
Шоппинг  в Барселоне У какой женщины при слове «шоппинг» не просыпается инстинкт охотницы, всегда готовой к штурму коммерческого центра или бутика с тем же энтузиазмом, с каким французы когда-то

Магазины Вильнюса
Шоппинг и магазины в Вильнюсе, распродажи и скидки. Шоп-туры в Вильнюс, Литва: бутики, бренды, аутлеты, фабрики, адреса магазинов, отзывы. Вильнюс — сравнительно небольшой город, в котором насчитывается

Отдых в Мальград-де-Мар в июне — отзыв Ильи: путешествие по Испании и культурный шок от увиденного


Шоппинг
Излюбленным местом для многих туристов является остров Крит, который представляет собой самый большой остров Греции. Здесь можно полюбоваться великолепными природными пейзажами и насладиться комфортабельным

Магазины в Ллорет де Мар: торговые центры, рынки и аутлеты.
В последнее время среди туристов особым спросом начали пользоваться испанские города. Да, и еще бы! Многие ведь жаждут посмотреть известные бои быков, прогуляться по старинным улочкам, полюбоваться прекрасной

Ведущий "Орла и Решка. Шопинг" Егор Калейников: "Тяжело было решиться побриться наголо"
Популярный телеведущий в интервью "Сегодня" рассказал об экстриме на съемках, о покупке за 220 тысяч долларов, о том, как крадет души с помощью камеры, и о йо-йо с Аляски. А еще — о том, как чуть не стал

Шоппинг в Лос-Анджелесе
Мировой лидер в бронировании отелей Booking.com отобрал наиболее удобные отели для шоппинга в Лос-Анджелесе — . Для многих посетителей шоппинг является главной целью в Лос-Анджелесе. Это столица киноиндустрии

Шоппинг в Венеции
В Венеции, как и в любом европейском городе, являющемся центром притяжения туристов, очень много небольших магазинов, специализирующихся на продаже как брендовой одежды и обуви, так и ювелирных украшений,

Шоппинг во Вьетнаме
Шоппинг (по-вьетнамски — муа, то есть покупка). Скидка — зам за. Торговцы необходимые слова знают и по-английски. Постепенно, с увеличением во Вьетнаме количества российских туристов, вспоминают или учат

Шоппинг в Куала-Лумпуре. Что можно купить?
Малайзия славится не только лишь башнями Петронас, возле которых очень любят фотографироваться приезжие, а также отличными пляжами, но и шоппингом. Он здесь чуть ли не самый лучший во всём регионе. В столице

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: