Статьи

Како да се свитка срцето од хартија. Како да се направи срце со свои раце. Како да се направи волуметриско срце од хартија.

  1. Хартија срце
  2. Модул срце
  3. Срцеви идеи - Оригами Ѕвезда - Стар дупки
  4. Како да се направи убаво срце: чај торба
  5. Крилести срце
  6. Модуларно оригами срце: методи на производство
  7. Опкружувачко срце
  8. Хартија во форма на облик на хартија
  9. Срце обележувач
  10. Други оригами скенирање на видео клипови

Особеноста на техниката на оригами е дека со помош на оваа уметност можете да додадете сите видови фигури. Користејќи различни методи на преклопување на хартија, еден, а и моделот може да изгледа сосема поинаку. Денешната господарска класа ќе биде посветена на симболот на љубовта - срцето. Јас ќе покажам неколку трикови за тоа како да направите оригами срце, шемата за секој модел е избрана што е можно подетално, така што нема тешкотии во работата.

Хартија срце

Ќе почнам, можеби, со едноставно срце од правоаголно парче хартија. Со оваа задача почетници Оригисти, па дури и деца. Шемата е многу лесна и разбирлива:

Како резултат на тоа, треба да добиете уредно срце:


Како резултат на тоа, треба да добиете уредно срце:

Погледнете го видеото за повеќе детали:

Модул срце

Следниот чекор ќе биде модуларно срце.


За оваа бројка, треба да подготвиме 370 модули на црвено.

Почнуваме да ја преклопуваме фигурата од основата на 5 агли.

Почнуваме да ја преклопуваме фигурата од основата на 5 агли

Почнувајќи од вториот ред, додаваме уште 5 модули, односно веќе имаме 10 агли. Во следните редови продолжуваме да додаваме 5 модели.

Во следните редови продолжуваме да додаваме 5 модели

Така, во четвртиот ред треба да имаме 20 агли. Сега ние треба визуелно да го разделиме работното парче на два дела. Потоа додаваме еден триаголник еден од друг, притоа давајќи облик на срце.

Срцеви идеи - Оригами Ѕвезда - Стар дупки


Во овој клип во собата, Џулија Џитменмаер ги прикажува ѕвездените дупки од Франческо Манчини
Во овој клип во собата, Џулија Џитменмаер ги прикажува ѕвездените дупки од Франческо Манчини. Кога Натали ја затвори книгата, овој обележувач исчезна. И бидејќи нивните домашни оригами обележувачи не се само убави, туку изненадувачки едноставни, дури и малите деца можат лесно да ги следат.

Потоа ставете една од лентите за хартија со светла страна пред вас. Сега го свртиме во средината во надолжните и централните насоки. Сега нанесете ја хартијата и лизнете го долниот раб кон центарот. Потоа преклопете го левиот агол на десниот раб и повторно отворете го.

Потоа преклопете го левиот агол на десниот раб и повторно отворете го

Во петтиот ред, додаваме ист број на модули, непроменет. Но, шестиот ред ќе се зголеми за 4 агли, односно 2 модули, исто така, треба да бидат поставени спроти едни со други.

Но, шестиот ред ќе се зголеми за 4 агли, односно 2 модули, исто така, треба да бидат поставени спроти едни со други

Продолжуваме да додаваме во 7-ми ред. За да го направите ова, на местото на додавање на 2 модули во шестиот ред, ние прикачуваме уште еден агол:

Потоа свртете го десниот агол надолу кон левиот раб и повторно отворете го. Ова ја дава пресечната точка во средината. На дното преклопете го триаголникот. Ако сте го подготвиле собранието правилно, лесно можете да кликнете на страниците. На врвот од центарот, пресечете ја хартијата.

Директориуми главно се наменети за девојки. Натали Крамер, Натали Крамер, докажува дека може да направи без брилијантност на својот блог. Како би го опишале вашиот животен стил? Основите на нашиот објект се дизајнерски елементи кои се сочинуваат со текот на годините, дополнети со добри основи. За многу книги, се разбира, постојат некои полици во работата и дневната соба. Подготвивме трпеза со маслена навртка во согласност со нашите идеи. Фотографиите на пријателите, фотографиите со големи формати, фотографирани од мојот сопруг, и цртежите на детето на нашиот син ги красат ѕидовите.

Фотографиите на пријателите, фотографиите со големи формати, фотографирани од мојот сопруг, и цртежите на детето на нашиот син ги красат ѕидовите

Нашиот празно стана овален. Ние сме на вистинскиот пат. Повторете го 8. ред како 7-ми. А 9 и 10 реда се собираат без додавање на модули. Сега се враќаме во 8. ред, до местото на додавање модули. Треба да додадеме 4 триаголници на овие места, во следниот ред ќе додадеме 3 агли, а потоа повторно 4. Вкупно треба да имаме 7 редови на секоја страна од работното парче:

Како да се направи убаво срце: чај торба

Тоа е во речиси секоја соба. Светлината и завесите се отстапка за стан од 60-тите години. За секоја фаза на развој, потребно е ново решение за детски кабинети, кујна и дневна соба. Прво на сите, тоа значи дека во текот на денот може да се спонтаност и да се врати редот во вечерните часови.

Имаме сончев дневна трпезарија со балкон. Секогаш има книги и списанија на страничната маса. Сакам да го гледам и да има чај чај. Со какви материјали сакате да работите? Тоа е валани или обработени со хартија лепак. Рачно шиење, создава едноставни три-димензионални објекти. Не треба да недостасува природна убавина, шарени дрвени монистра! Има малку време за Денот на вљубените, и ако мислите дека ова е комерцијален одмор, тие дојдоа до големи супермаркети за да продадат повеќе од овие хартиени срца.

Има малку време за Денот на вљубените, и ако мислите дека ова е комерцијален одмор, тие дојдоа до големи супермаркети за да продадат повеќе од овие хартиени срца

Последниот ред треба да се состои од 2 модули. Потоа ги свртуваме добиените структури до средината на срцето:

Потоа ги свртуваме добиените структури до средината на срцето:

Сега ние ги пополнуваме празните простори со модулите.

Сега ние ги пополнуваме празните простори со модулите

Можете да го користите пост-тоа или друг хартија од бои, која е квадратна, сигурно во вашето биро во моментов гледате хартија што за неколку минути ќе стане срце. Треба само еден лист хартија и три минути за да го направите тоа. хартија срце . Можете да го користите како страница за обележувачи, ставете ја во картон за да направите картичка за вљубени, да ја користите за декорација на подароци или да декорирате соба со вметнување на неа во срцата.

Ние веќе го видовме ова, и ова срце е 100% оригами, бидејќи иако не е направено со еден лист хартија, тоа воопшто не е тешко. Исто така е подарок со многу намени. Ставете ја на картон за рачно да ја направите Валентин картичката.

Нежно притиснете го работното парче за да нема празнини на врвот. На крајот, ова треба да биде срце:

На крајот, ова треба да биде срце:

Ако одеднаш за време на работата имате потешкотии со срцето на оригами, видеото ќе ви помогне да го разберете и да го олесните процесот на собирање:

Користете како картичка што може да се користи за снимање на белешка или име на примачот. Потоа, може да послужи како обележувач за книги и ќе биде подарок што трае долго време. За секое срце ви треба еден лист хартија, важно е дека е квадрат. Без оглед на големината, ако користиме голем лист хартија, ќе имаме големо срце, и ако почнеме со мал лист хартија, резултатот ќе биде помало срце. Но, ако е многу важно тоа што е идеален квадрат хартија, а не правоаголна. - Следете ги инструкциите во видеото или на следниов дијаграм, со многу малку набори, така што срцето е подготвено. - Исто така можете да ја напишете пораката порано и да ја минимизирате буквата со облик на срце.

Крилести срце

Ако сакате да го изненадите вашиот сродна душа без да потрошите многу време подготвувајќи подарок, тогаш срцето со крилја ќе биде одлично решение. Се изведува од едноставен плоча за хартија. Специјални знаења и вештини во оваа работа не се потребни. Затоа не гледам причина да не се обидам да направам оригинална декларација на љубов со моите сопствени раце:

Следете ме за да ги видите новите видеа. Ви благодариме за коментирањето и споделувањето! Оригами е прекрасна уметност за изработка на хартија. Едноставната работа на преклопните листови хартија за да сликате е многу релаксирачка, па и возрасните можат да уживаат во тоа!

Модуларно оригами срце: методи на производство

Лист од квадратна хартија, бојата што ја сакате. Таа трае 28 секунди, но ми требаа околу три минути за да го завршам. Првиот е да го свиткаме листот на половина. Свртете го наоколу, свртете го сечилото за 180 степени и преклопете го на половина така што ќе имате две линии во вид на крст.

Опкружувачко срце

Ние веќе ги растуривме 3 опции за додавање на срцето на хартијата. Но, тоа не е сè. Пооригинален израз на чувства е опкружувачко срце .


Свиткајте една од половините на листот, така што имате правоаголник. Преврте го и донесе два агли во центарот за да направите триаголник. Свиткајте ги левите и десните страни на листот кон центарот, а потоа преклопите ги двата агли навнатре, како и со горниот триаголник.

Ако го свртите и преклопете го на половина, ќе забележите дека на врвот има две "уши". Исечете ги, така што остануваат две плоштади. Проширете го срцето и ставете ја превлаката во таква кесичка подолу. Преклопете ги аглите на двата "пикито" погоре во центарот. Еден лист од квадратна хартија.

Хартија во форма на облик на хартија

Преклопете квадратни листови на половина хоризонтално. Потоа повторно преклопете го, за да имате мал плоштад. Свртете го еднаш и закочете ги двата агли навнатре за да имате триаголник. Проширете ги и, штом новите линии се означени, се тркалаат навнатре за да добиете пирамида: прво еден и друг. Ова може да потрае неколку обиди ако сте нови. Направете го тоа онолку пати колку што ви треба!

Срце обележувач

Па, за романтични луѓе кои не можат да го замислат нивниот ден без да го читаат следното ремек-дело, потребно е само да го обележат срцето.
Па, за романтични луѓе кои не можат да го замислат нивниот ден без да го читаат следното ремек-дело, потребно е само да го обележат срцето

Изработка на таков убав додаток за читање книги дефинитивно ќе ги подигне вашите духови кога ќе отвориш книга. Таквиот обележувач може да се претстави, на пример, на Денот на вљубените како израз на вашите топли чувства. Бидете сигурни да се обидете да направите таков симпатичен обележувач:

Свиткајте ги двата агли на вашата пирамида во центарот. Ќе имате квадрат со вертикална линија во центарот. Свртете ја хартијата во правец каде што изгледа како чист триаголник кој нема брчки. Земете го горниот агол и малку преклопете го за да формирате "клун" на пеперутката.

Свиткајте го аголот на клучот надолу и малку подалеку додека не стигнете на другата страна на сечилото. Клунот на пеперугата служи за да го спречи тоа. Обликнете ги крилјата и нозете: повлечете ги малку, за да не изгледаат толку рамно. И ќе завршиш! Сепак, откако ќе се запознаете со наборите, тоа е многу полесно.

Сепак, откако ќе се запознаете со наборите, тоа е многу полесно

Еве го видеото за оваа опција:

За такво срце, подобро е да се земе хартија со страни од различна боја, така што цветот во центарот е експресивен.
Напредок:

1. Земеме правоаголен лист хартија, должината треба да биде 2 пати поголема од ширината, ова е затоа што овој метод првично беше дизајниран за доларска сметка.

Други оригами скенирање на видео клипови

Ќе се обиде? Ако немате владетел, можете да користите било каква рамна и тврда површина, на пример, една картон, лаптоп покритие, итн. Првото нешто што треба да направите е да го поставите листот вертикално и да направите две етикети со користење на правилото од 1, 5 cm секоја од нив. Ние мора да го направите ова на врвот на листот и подолу. Започнете од врвот, поставете го правилото што е можно поблиску до можниот раб, 0 треба да биде на левата страна на листот. Направете првата марка во сантиметар и половина, а втората - во три сантиметри. Направете го истиот процес надолу, горните и долните етикети треба да се совпаѓаат.

2. Преклопете ги триаголниците од двете страни. Треба да се направи добар бенд.

3. Ширење на листот.

4. Повторете точка 2 од спротивната страна.

5. Го исправиме листот и означиме триаголниците А и Б.

6. и 7. Ние се приклучиме на триаголниците А и Б заедно во центарот.

8. Ние го измазнуваме на таков начин што од десниот раб добиваме тригол на Плоск.

9. Повторете го истото на другата страна.

10. Свиткајте го работ на триаголникот.
10

Значи, ние продолжуваме.
11. Проширете го триаголникот од претходниот чекор.

12. Израмнување за да се направи квадрат.

13. На плоштадот преклопуваме два мали триаголници.

14. Отвораме триаголници и ги правиме рамни.

15. Повторете поени 10-14 со три други партии.

16. Внимателно се наведнува на половина во вертикална рамнина и прави кривина.
16

17-18. Ние се прошири и да се подигне на десната половина.

19. Ние го спуштаме така што доаѓа во контакт со левата половина.

20. Подигнете ја десната половина од остатокот.

21. Преклопете ги аглите со триаголници.

22. Ние ја исклучуваме десната половина позиција во став од став 20.

23. Наведнете ги горните агли.

24. Свртете се на другата страна.

25-26. Наведнете ги аглите на страни за да направите срце. Се враќаме назад. И сите

Како би го опишале вашиот животен стил?
Со какви материјали сакате да работите?

Новости

Советы для удачного шоппинга в Барселоне.
Шоппинг  в Барселоне У какой женщины при слове «шоппинг» не просыпается инстинкт охотницы, всегда готовой к штурму коммерческого центра или бутика с тем же энтузиазмом, с каким французы когда-то

Магазины Вильнюса
Шоппинг и магазины в Вильнюсе, распродажи и скидки. Шоп-туры в Вильнюс, Литва: бутики, бренды, аутлеты, фабрики, адреса магазинов, отзывы. Вильнюс — сравнительно небольшой город, в котором насчитывается

Отдых в Мальград-де-Мар в июне — отзыв Ильи: путешествие по Испании и культурный шок от увиденного


Шоппинг
Излюбленным местом для многих туристов является остров Крит, который представляет собой самый большой остров Греции. Здесь можно полюбоваться великолепными природными пейзажами и насладиться комфортабельным

Магазины в Ллорет де Мар: торговые центры, рынки и аутлеты.
В последнее время среди туристов особым спросом начали пользоваться испанские города. Да, и еще бы! Многие ведь жаждут посмотреть известные бои быков, прогуляться по старинным улочкам, полюбоваться прекрасной

Ведущий "Орла и Решка. Шопинг" Егор Калейников: "Тяжело было решиться побриться наголо"
Популярный телеведущий в интервью "Сегодня" рассказал об экстриме на съемках, о покупке за 220 тысяч долларов, о том, как крадет души с помощью камеры, и о йо-йо с Аляски. А еще — о том, как чуть не стал

Шоппинг в Лос-Анджелесе
Мировой лидер в бронировании отелей Booking.com отобрал наиболее удобные отели для шоппинга в Лос-Анджелесе — . Для многих посетителей шоппинг является главной целью в Лос-Анджелесе. Это столица киноиндустрии

Шоппинг в Венеции
В Венеции, как и в любом европейском городе, являющемся центром притяжения туристов, очень много небольших магазинов, специализирующихся на продаже как брендовой одежды и обуви, так и ювелирных украшений,

Шоппинг во Вьетнаме
Шоппинг (по-вьетнамски — муа, то есть покупка). Скидка — зам за. Торговцы необходимые слова знают и по-английски. Постепенно, с увеличением во Вьетнаме количества российских туристов, вспоминают или учат

Шоппинг в Куала-Лумпуре. Что можно купить?
Малайзия славится не только лишь башнями Петронас, возле которых очень любят фотографироваться приезжие, а также отличными пляжами, но и шоппингом. Он здесь чуть ли не самый лучший во всём регионе. В столице

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: