Статьи

Kujdesi i papaguar - pastroni kafazin siç duhet

  1. Dezinfektimi i kafazit të papagallëve.

Për momentin, shumica e pronarëve të zogjve do të thonë: Vetëm mendoni, ky është gjithashtu një problem Për momentin, shumica e pronarëve të zogjve do të thonë: "Vetëm mendoni, ky është gjithashtu një problem!". Shumë prej nesh në pyetjen: "Pse të pastër kafaz?", Do të përgjigjet: "Kështu që nuk kishte erë në apartament." E pra, le të përpiqemi të hedhim poshtë këto akuza dhe të japim disa këshilla që me siguri do të jenë të dobishme, si një mjet i fundit, për fillestarët.

Le të fillojmë me faktin se qeliza pastrohet jo vetëm për hir të një erë normale në apartament. Para së gjithash, papastërtia në kafaz apo në kullotjen - është burim i sëmundjeve të ndryshme të zogjve. Nuk është e mjaftueshme vetëm për të hequr mbeturinat e ushqimit dhe jashtëqitjet, dezinfektimi i qelizave është i një rëndësie të madhe në mbajtjen e papagajve të shëndetshëm.

Parrot Cage Pastrimi Këshilla:
- letër speciale, e cila është e mbuluar në një paletë, ndryshon çdo ditë;
- lugët e ushqimit dhe pijet e pijshëm për papagallin pastrohen plotësisht me një sfungjer, grimcë ose furçë çdo ditë, para se të mbushen me ushqim ose ujë;
- rërë, si dhe tallash, ndryshojnë sipas nevojës, duke qenë të ndotur, por të paktën një herë në javë;
- Pastrimi i lagësht i kafazit kryhet si i ndotur, por të paktën një herë në javë.

dyqan manar   mund të blihen   produkte higjienike për zogjtë, duke përfshirë rërë të veçantë   , e cila jo vetëm ju lejon të mbani pastërtinë dhe freski në kafaz, por gjithashtu do të jeni një burim i shkëlqyer i mineraleve për trupin e një papagalli dyqan manar mund të blihen produkte higjienike për zogjtë, duke përfshirë rërë të veçantë , e cila jo vetëm ju lejon të mbani pastërtinë dhe freski në kafaz, por gjithashtu do të jeni një burim i shkëlqyer i mineraleve për trupin e një papagalli. Pra, në Padovan (Padovan) Oqeani Fresh Air rërë higjienike me predha dhe anise përmban pjesë të vogla predha detare, të cilat ndihmojnë në forcimin e eshtrave të zogut, ndihmojnë në tretjen e ushqimit dhe marrin pjesë në formimin e predhave të vezëve.

Cunipic Hygenic Sand filler higjienike zog është gjithashtu multifunksionale: ajo ruan pastërtinë dhe freski; falë predhave të gocave, zogjtë marrin mineralet e nevojshme; Farat e anise rifreskohen dhe japin aroma te kendshme. Ndryshimet e rërës 1-2 herë në javë.

Vitakraft (Vitacraft) Rërë Sandy higjienike për shpendët e cilësisë më të lartë, mbron kafazin e parrots nga mikrobet Vitakraft (Vitacraft) Rërë Sandy higjienike për shpendët e cilësisë më të lartë, mbron kafazin e parrots nga mikrobet. Një pjesë e veçantë e gurit të stomakut siguron tretje optimale dhe rregullon metabolizmin, përveç kësaj, biopsiqet ndihmojnë në përmirësimin e rritjes së puplave, duke lehtësuar gjendjen e mikut të ndezur gjatë periudhës së mollës.

Plotësisht të gjitha larja kafazi një herë në javë. Nëse parrots fluturojnë lirshëm rreth apartamentit, atëherë jepni atyre mundësinë që t'i lani në shtëpi. Nëse zogjtë nuk janë të zbutur, përdorni kafaz ose, më së miri nga të gjitha, një kafaz transportues. Para se të lani kafazin, hiqni të gjitha sendet e lëvizshme - tabaka, dush, pijanec, ushqyes, të gjitha rrudhat dhe lodrat, merrni një furçë dhe një pastrues të pastër dhe pastroni tërë kafazin duke e shpëlarë atë me ujë të pastër. Të gjitha pajisjet e kafazit lahen edhe me ujë të ngrohtë, duke përdorur një furçë dhe pastaj tharë, si për lodra, pas larjes mund të shpëlarë me ujë të nxehtë.

Çdo gjashtë muaj, ushqyesve dhe pije për parrots ndryshohen në të reja, e njëjta gjë vlen edhe për perches (pole), të cilat ju mund të blini ato të reja ose të polish në mënyrë që zogu të mos dëmtojë putrat në lidhje me grimcat e mundshme Çdo gjashtë muaj, ushqyesve dhe pije për parrots ndryshohen në të reja, e njëjta gjë vlen edhe për perches (pole), të cilat ju mund të blini ato të reja ose të polish në mënyrë që zogu të mos dëmtojë putrat në lidhje me grimcat e mundshme.

Për të kënaqur mikun tuaj të vogël me pendë, blini lodra të reja dhe rregulloni ato në një kafaz në një mënyrë tjetër. Kjo do t'i lejojë zogut të largojë kohën, të mësojë diçka të re dhe interesante.

Asnjëherë mos pini duhan dhe mos lejoni të tjerët të pinë duhan në dhomën ku është vendosur zogu. Nikotina është helm për parrots, që mund të shkaktojë depresion të thellë në një zog me një thyerje, si dhe të jetë shkaku i vdekjes së afërt të një kafshë.

Dezinfektimi i kafazit të papagallëve.

Para fillimit të dezinfektimit, qeliza është larë jashtë, siç përshkruhet më sipër, atëherë duhet të lejohet kohë për të tharë Para fillimit të dezinfektimit, qeliza është larë jashtë, siç përshkruhet më sipër, atëherë duhet të lejohet kohë për të tharë. Për përpunimin e qelizave nuk mund të përdoren ilaçe të fuqishme kimike. Rasti i vetëm kur ato përdoren është në rastin e zbulimit të parazitëve.

Pas dezinfektimit (për shembull, duke përdorur zbardhues), qeliza lahet me ujë të pastër. Mjeti më i sigurt, por në të njëjtën kohë efektiv për dezinfektim kafaze të shpendëve janë infuzion të kamomilës apo pelinës. Një pëlhurë e butë, e mirë absorbuese dhe e lagështirës është marrë, e lagur në infuzion, dhe çdo cep dhe çdo kafaz i kafazit fshihen.

Më e vështirë është rasti me mbylljet e parrots rrugë. Është jashtëzakonisht e vështirë për ta dezinfektuar atë. Prandaj, periudhat ndërmjet dezinfektimit janë përafërsisht gjashtë muaj. Substancat patogjene që janë të rrezikshme për shëndetin e parrots mund të jenë në tokë dhe thellësia e vendbanimeve të tyre mund të jetë deri në 25 cm. Prandaj, dezinfektimi i tokës konsiston në heqjen e shtresës së lartë të tokës në një thellësi të specifikuar, pastaj thithjen e tokës me substanca dezinfektuese dhe mbushjen e tokës me një përzierje të rërës dhe zhavorr.

Sa i keni respektuar rregullat e kujdesit të kafazit, ndiqni të gjitha këshilla, nuk varet vetëm pastërtia dhe komoditeti i zogut në kafaz, por edhe gjëja më e rëndësishme - shëndeti i saj!

Shumë prej nesh në pyetjen: "Pse të pastër kafaz?

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: