Статьи

Nënshkrimi dhe refuzimi për të nënshkruar dokumente elektronike

Nënshkrimi i dokumenteve është në dispozicion vetëm për ata punonjës që kanë të drejtë ta bëjnë këtë dhe është pranuar një certifikatë e nënshkrimit elektronik. Nëse nënshkrimi i dokumenteve nuk është i disponueshëm, për të fuqizuar të drejtën për të nënshkruar dokumente, kontaktoni një punonjës me të drejta administrative .

Nënshkrimi i dokumentit është i mundur për dokumentet e vendosura në përpunimin e kërkuar, Inbox, Outbox, dosjet e brendshme (me statusin e nënshkruar kërkohet).

Nëse në listën e dokumenteve në të majtë të emrit të dokumentit shfaqet:

- kjo do të thotë që ky dokument po përpunohet nga një përdorues tjetër (dokumenti është i hapur për ta ose është i kontrolluar) - kjo do të thotë që ky dokument po përpunohet nga një përdorues tjetër (dokumenti është i hapur për ta ose është i kontrolluar). Kur rri pezull kursorin e miut mbi ikonën, shfaqet një aluzion me emrin e përdoruesit që punon me dokumentin.

dhe kalojnë dokumentin - kjo do të thotë që dokumenti është fshirë nga një përdorues tjetër dhe kalojnë dokumentin - kjo do të thotë që dokumenti është fshirë nga një përdorues tjetër. Kur rri pezull kursorin e miut mbi ikonën, shfaqet një aluzion me emrin e përdoruesit që e fshiu dokumentin. Ju mund të hapni një dokument të tillë duke klikuar mbi emrin e tij.

Është e mundur të nënshkruhet (refuzohet të nënshkruhet) si një dokument, ose disa dokumente në të njëjtën kohë:

 1. Për nënshkrimin (refuzimi i nënshkrimit):


  Në rastin e hapjes së dritares Menaxhimi elektronik i dokumenteve , klikoni në butonin Aplikimi plotësoni , mbusheni dhe dërgoni .


 2. për shtyp:
  • Nënshkruani dhe plotësoni rrjedhën e punës (për të nënshkruar dokumentin);

   Kur një kërkesë për të nënshkruar një dokument që largohet pasi të jetë nënshkruar, dokumenti do t'i dërgohet palës ose divizioneve.

  • Refuzon / refuzon kërkesën për nënshkrimin tek punonjësi (refuzon dhe dërgon dokumentin tek punëmarrësi i cili ka dërguar nënshkrimin) ose Refuzon / Refuzon nënshkrimin e dokumentit te pala tjetër (për të dërguar refuzimin tek pala homologe e dokumentit.

 3. Në dritaren që hapet, konfirmoni nënshkrimin ose mohimin e nënshkrimit që tregon arsyet e refuzimit.

  • Nëse përdoruesi ka disa certifikata të nënshkrimit elektronik dhe asnjë nuk është zgjedhur për të nënshkruar dokumentet, zgjidhni atë që ju nevojitet duke përdorur lidhjen për të zgjedhur.

   Në dritaren e përzgjedhjes së certifikatës, zgjidhni " Kujto zgjedhjen time në kutinë e zgjedhjes së organizatës aktuale" . Kjo do të thotë që dokumentet do të nënshkruhen nga certifikata e zgjedhur me parazgjedhje. Nëse është e nevojshme, kuti mund të hiqet.

   Ju mund ta ndryshoni certifikatën në një tjetër me ndihmën e një lidhjeje për të zgjedhur një tjetër kur nënshkruani dokumentet ose në cilësimet personale.

  • Nëse përdoret një nënshkrim elektronik i bazuar në cloud, në dritaren e konfirmimit të nënshkrimit të dokumentit specifikoni kodin nga SMS.

Pas nënshkrimit, statusi i dokumentit do të ndryshojë në Nënshkruar .

Nëse dokumenti është refuzuar, statusi do të ndryshojë nënshkrimi i refuzuar . Në dritaren e shikimit të dokumentit, mesazhi i nënshkruar i mohuar shfaqet për çfarë arsye dhe kush refuzoi .

Kthehu në listën e artikujve

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: