Статьи

Olympus LS-11: jo një regjistrues zëri, por një regjistrues linear

Tingulli me cilësi të lartë nuk ka qenë kurrë i lirë ose i lehtë. Para ardhjes së teknologjisë dixhitale, një grup pajisjesh “mobile” për regjistrimin e koncerteve akustike mund të zinte lehtësisht nga një minibus ose dy, dhe kostoja e tij vlerësohej në qindra mijëra dollarë. Vendosja dhe konfigurimi i kësaj komete kampingu në kushte specifike ishte një çështje e gjatë dhe e vështirë, dhe vetëm specialistë me shumë pagë mund ta përdorin atë në mënyrë efektive.

Format e regjistrimit WAV, MP3, WMA

Rezolutë 16/24 bit

Frekuenca e marrjes së mostrave 44.1 / 48 / 88.2 / 96 kHz

Input linear i brezit të frekuencës : 20 Hz - 44 kHz (max), mikrofona: 60 Hz - 20 kHz (max)

Ndjeshmëri 59 dBV (Mic Sense HIGH), 39 dBV (Mic Sense LOW), 6 dBV (Linja në)

Memoria flash e integruar 8 GB; Kartë memorie SD / SDHC

Mikrofona të kondensatorit të integruar , ndjeshmëri të ndërrimit dhe model të ndryshueshëm rrezatimi virtual (DVM Zoom Mic)

Lidhësat dhe ndërfaqet mik (me fuqi), Linja në, vesh, energji elektrike, Remote, mini-USB

Furnizimi me energji elektrike dy bateri AA ose PSU (+5 V)

Dimensionet dhe pesha 131.5 × 48 × 22.4 mm, 165 g

Pricemimi i vlerësuar 425 $

Siguruar nga Olympus, www.olympus.ua

Cilësi e shkëlqyer e regjistrimit me madhësinë e xhepit; mjaft mundësi për përdorim profesional

Praktikisht jo

Një pajisje e mrekullueshme për zgjidhjen e problemeve të regjistrimit të zërit me cilësi të lartë në fushë. Do të jetë e dobishme si për muzikantët ashtu edhe për specialistët në dublimin e filmave, videos, lojërave kompjuterike

Aktgjykimi Aktgjykimi

Me ardhjen e "numrave" në regjistrim, shumëçka kanë ndryshuar rrënjësisht. Pasojat e revolucionit dixhital në këtë fushë nuk janë vlerësuar ende, por nuk ka dyshim një gjë - teknologjia ka bërë të mundur që një gamë e gjerë entuziastësh të shijojnë mundësitë më të gjera që deri më tani mbetën prerogativë e vetëm një rrethi të ngushtë profesionistësh. Dhe detyra e fiksimit me cilësi të lartë të një performance të drejtpërdrejtë "nga ajri", e cila ka qenë gjithmonë ndër më të vështirat si për muzikantin ashtu edhe për inxhinierin e tingullit, tani mund të zgjidhet shpejt me ndihmën e një pajisje kompakte dhe të përballueshme nga distanca, e cila i ngjan larg ... një regjistruesi të madh zëri!

Por, lexuesit do të më falin për krahasimin e mashtruar, në thelb regjistruesit linearë kanë shkuar aq larg regjistruesve sa makinat e garave nga makinat e prodhimit të klasës ekonomike të të njëjtëve prodhues. Dhe është shumë e thjeshtë të dallohen këto pajisje: për rastin e një përfaqësuesi tipik të zhanrit Olympus LS-11, "Linear PCM Recorder" është shkruar me krenari, dhe forma specifike e kapakëve mbrojtës të palë stereo të integruar të mikrofonave të instaluar në një kënd prej 90 ° me njëri-tjetrin tregon qartë se qëllimi është shumë më serioz sesa regjistrimi i ligjëratave ose intervistave. Edhe pse, natyrisht, mund të përdoret gjithashtu për këto qëllime, dhe me sukses të madh - asnjë regjistrues nuk do t'i japë pastërti dhe qartësi të shëndoshë.

Së pari, pak rreth karakteristikave teknike të LS-11: aftësia për të shkruar në një skedar WAV me një rezolutë prej 16/24 bit dhe një frekuencë të marrjes së mostrave prej 44.1 / 48 / 88.2 / 96 kHz; mikrofona të kondensatorit të integruar me mbrojtje nga era, ndjeshmëri e ndërprerë, model i ndryshueshëm rrezatimi virtual (mikrofoni i zmadhimit DVM) dhe brezi i frekuencës 60 Hz - 20 kHz; Parafjala e zhurmës së ulët me rregullimin manual të nivelit të regjistrimit dhe kufizuesit analog; hyrje lineare me një përgjigje të frekuencës prej 20 Hz - 44 kHz (!); filtër me kalim të lartë për të eleminuar mbingarkesën për shkak të frekuencave të tepërta të ulta; fole për lidhjen e një larmie të gjerë të mikrofoneve të jashtme dhe aksesorëve të tjerë; 23 orë punë nga një palë bateri AA; aftësia për të instaluar në një trekëmbësh fotografish; Kontrolli me telekomandë pa tel përfshin.

Sidoqoftë, e gjithë kjo mund të bëjë përshtypje para së gjithash atë që në parim nuk është i huaj për problemet e regjistrimit të tingullit me cilësi të lartë. Për lexuesit tanë të tjerë, japim një ilustrim se si ardhja e regjistruesve linearë të xhepit ndryshoi tregun për shërbime të regjistrimit të tingullit: nëse interpretuesit e mëparshëm dhe grupet e vogla akustike përdorën shërbimet e studiove (të një gamë të ndryshme çmimesh) për të krijuar një demonstrim ose regjistrim përfundimtar përfundimtar, tani, duke blerë një regjistrues linear për shumën të krahasueshme me koston e një seance, ata mund të zgjidhin vetë problemet e tyre duke organizuar një regjistrim "nga ajri" në çdo të përshtatshme për këtë (nga pika akustike eniya) dhomë. Dhe disa muzikantë arrijnë të regjistrojnë edhe albume të tëra në këtë mënyrë - dhe cilësia lejon etiketat e pavarura të lidhin marrëveshje me ta për krijimin, kopjimin dhe shpërndarjen e CD-ve të tyre Audio. Dhe sigurisht cilësia e ofruar nga Olympus LS-11 do të jetë e mjaftueshme që ju të postoni frytet e krijimtarisë tuaj në rrjetet sociale dhe në një faqe interneti personale.

Ekziston një aplikim tjetër për pajisje të tilla, megjithëse jo shumë të reklamuara. Ata i lejojnë pronarit të bëjë një regjistrim të një cilësie të lartë të performancës live të artistit në mënyrë diskrete, pa tërhequr shumë vëmendje, duke shkuar në koncert si një vizitor i zakonshëm. Kjo mundësi u shfrytëzua menjëherë nga tifozët e artistëve, duke formuar arkivin e tyre të shfaqjeve të tyre, dhe të ashtuquajturat bootleggers, të cilët i përdorin për të lëshuar CD të falsifikuara ose për të shpërndarë regjistrime nga koncertet në Web.

Nga ana tjetër, përdorimi i regjistruesve linear të lëvizshëm të përballueshëm mund ta bëjë jetën më të lehtë për njerëzit që janë të përfshirë profesionalisht në filma dublikimi, videoklipe dhe lojëra kompjuterike. Nuk ka më nevojë të bartni mikrofona, rafte, një paramplifikues, një mikser, një kartë të jashtme të zërit, një laptop dhe një furnizim me energji të baterisë - gjithçka që ju nevojitet për të regjistruar tingujt e një origjine natyrale ose artificiale të kërkuara nga komploti tani mund të futet lehtësisht në xhepin tuaj! Duket se ekspertët në këtë fushë e kanë vlerësuar tashmë komoditetin e kësaj qasje, sepse edhe nga një këndvështrim ekonomik, blerja e një regjistruesi të klasës LS-11 do të jetë shumë më e dobishme. Sidoqoftë, në treg ka edhe pajisje më të përballueshme dhe më të pasura që kryejnë të njëjtat funksione.

Sidoqoftë, në treg ka edhe pajisje më të përballueshme dhe më të pasura që kryejnë të njëjtat funksione

Olympus LS-11 në vetvete është i thjeshtë në funksionim, ndërfaqja e tij është intuitivisht e qartë edhe për përdoruesit më të papërgatitur. Funksionet kryesore janë sjellë në çelsin mekanik dhe butonat, shtesë janë konfiguruar nga menyja e shfaqur në LCD monokrom me dritë portokalli të ndritshme. Mjafton të vendosni regjistruesin në drejtim të burimit të tingullit, të zgjidhni formatin e regjistrimit (WAV, MP3, WMA), cilësinë e tij (rezolucioni dhe frekuenca e marrjes së mostrave për WAV plus bitrate për MP3 dhe WMA), tregoni se ku mund të ruani rezultatin (memorie e integruar flash 8 GB ose një kartë SD / SDHC), dhe shtypni Rek. Pas kësaj, LS-11 do të kalojë në modalitetin para-regjistrimit, duke ju lejuar të kontrolloni tingullin që regjistron duke përdorur monitorimin përmes kufjeve dhe të vendosni nivelin e dëshiruar të regjistrimit, duke u përqëndruar në "shufrat" e amplitencës së sinjalit në LCD dhe treguesin LED për funksionimin e kufirit (Peak). Shtypja Rec për herë të dytë fillon regjistrimin; operacionet e tjera janë të ngjashme me ato për regjistruesit tipikë të zërit dhe nuk do të shkaktojnë vështirësi të veçanta.

Rezultati që rezulton do të varet drejtpërdrejt nga përvoja e pronarit për regjistrimin praktik, baza teorike në këtë fushë dhe dëshira për të mësuar se si të punojë me tingullin "live". Fragmente të shëndosha të marra duke përdorur LS-11, të cilat nuk janë të vështira për t'u gjetur në internet, tregojnë potencialin e rëndësishëm teknik të kësaj pajisje, zbatimi i së cilës do të varet plotësisht nga përdoruesi. Në fund të fundit, kur fluturimi i imagjinatës krijuese të një inxhinieri të shëndoshë nuk është i kufizuar nga lidhjet e papërsosmërisë së pajisjeve, veprat e artit të regjistrimit të tingullit të krijuar nga ai mund të rezultojnë të jenë vërtet të mahnitshme.

PS: Nja shembuj tingujsh shumë të thjeshtë. Një rekord i ekspozuar "kuzhine" është në dhomën e ndenjes, pa asnjë përgatitje akustike (dhe ekzekutuese :)). Olympus LS-11 është montuar në një trekëmbësh në një distancë prej 1-1,5 metra nga interpretuesit. Regjistrimi u bë në modalitetin 24-bit / 96 kHz, pas së cilës u zgjodhën dy fragmente prej tij duke përdorur redaktorin e tingullit, Fade In / Out dhe shndërrimin në MP3 320 Kb / s 48 kHz duke përdorur kodifikimin Lame. Në regjistrim është vetëm një kitarë akustike dhe zë.

1. Lepuri në kapelë: Dashuria është për budallenjtë (Fragment);

2. Seryozha Sedrik: Jam me ty! (Fragment).

Новости

Советы для удачного шоппинга в Барселоне.
Шоппинг  в Барселоне У какой женщины при слове «шоппинг» не просыпается инстинкт охотницы, всегда готовой к штурму коммерческого центра или бутика с тем же энтузиазмом, с каким французы когда-то

Магазины Вильнюса
Шоппинг и магазины в Вильнюсе, распродажи и скидки. Шоп-туры в Вильнюс, Литва: бутики, бренды, аутлеты, фабрики, адреса магазинов, отзывы. Вильнюс — сравнительно небольшой город, в котором насчитывается

Отдых в Мальград-де-Мар в июне — отзыв Ильи: путешествие по Испании и культурный шок от увиденного


Шоппинг
Излюбленным местом для многих туристов является остров Крит, который представляет собой самый большой остров Греции. Здесь можно полюбоваться великолепными природными пейзажами и насладиться комфортабельным

Магазины в Ллорет де Мар: торговые центры, рынки и аутлеты.
В последнее время среди туристов особым спросом начали пользоваться испанские города. Да, и еще бы! Многие ведь жаждут посмотреть известные бои быков, прогуляться по старинным улочкам, полюбоваться прекрасной

Ведущий "Орла и Решка. Шопинг" Егор Калейников: "Тяжело было решиться побриться наголо"
Популярный телеведущий в интервью "Сегодня" рассказал об экстриме на съемках, о покупке за 220 тысяч долларов, о том, как крадет души с помощью камеры, и о йо-йо с Аляски. А еще — о том, как чуть не стал

Шоппинг в Лос-Анджелесе
Мировой лидер в бронировании отелей Booking.com отобрал наиболее удобные отели для шоппинга в Лос-Анджелесе — . Для многих посетителей шоппинг является главной целью в Лос-Анджелесе. Это столица киноиндустрии

Шоппинг в Венеции
В Венеции, как и в любом европейском городе, являющемся центром притяжения туристов, очень много небольших магазинов, специализирующихся на продаже как брендовой одежды и обуви, так и ювелирных украшений,

Шоппинг во Вьетнаме
Шоппинг (по-вьетнамски — муа, то есть покупка). Скидка — зам за. Торговцы необходимые слова знают и по-английски. Постепенно, с увеличением во Вьетнаме количества российских туристов, вспоминают или учат

Шоппинг в Куала-Лумпуре. Что можно купить?
Малайзия славится не только лишь башнями Петронас, возле которых очень любят фотографироваться приезжие, а также отличными пляжами, но и шоппингом. Он здесь чуть ли не самый лучший во всём регионе. В столице

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: