Статьи

Si për të bërë një mister fjalëkryq në formë elektronike. Si të bëni një fjalëkryq në një dokument të Microsoft Word.

 1. Shtrirja e qelizave
 2. Shtrirja e tekstit
 3. Formimi i terrenit
 4. Heqja e qelizave shtesë
 5. mbyllje
 6. tavolina
 7. kornizë
 8. Fjalëkryq
 9. skemë
 10. Krijo një fjalëkryç në sajë të një tabele të thjeshtë.
 11. Krijimi i një mister fjalëkryq në tabelën Exsel në dokumentin Word.
 12. PasswordsPro v 3.5 - licencë falas
 13. Gom media player

Fjalëkryqja është një lojë mister problematike. Për ta nxjerrë atë vetë, ju nevojitet vetëm dëshira dhe koha.

Nëse keni nevojë për të bërë një mister fjalëkryq, kjo mund të bëhet në Word. Sigurisht, ka shërbime të tjera të ndryshme, por redaktuesi i tekstit është mjaft i përshtatshëm, veçanërisht pasi që ju mund të bëni një model për punën e ardhshme. Ju duhet të ndërmarrni disa hapa në radhë, dhe nëse nuk dini të bëni misterin e Fjalës, atëherë udhëzimet tona do t'ju ndihmojnë të përballoni detyrën. Programet speciale paguhen shpesh, demo nuk ju lejon të mbani punën tuaj në një formë normale, kështu që Fjala, megjithëse kërkon përpjekje dhe kohë, do t'ju ndihmojë të zgjidhni problemin.

Çështja se si të krijohet një fjalë fjalëkryq në Fjalën lind jo vetëm midis tifozëve të këtij lloji të detyrave, por edhe midis nxënësve të cilëve u është dhënë një detyrë e veçantë. Udhëzimi hap pas hapi do të ndihmojë në kapërcimin e çështjeve të vështira në fushën e vizatimit.

Pasi të vendosni të punoni në një redaktor teksti, ndiqni me kujdes udhëzimet hap pas hapi se si të bëni një mister fjalëkryq në Word. Para së gjithash ne krijojmë tabelën - fushën e enigmës së ardhshme. Kjo është bërë si më poshtë.

Në skedën Fut, ekziston një seksion i dedikuar tabelave. Klikoni në ikonën dhe do të shihni një rrjet.

Nëse bëni një fushë të vogël, atëherë zgjidhni numrin e dëshiruar të qelizave me miun dhe klikoni mbi to, - rrjeti i tabelës do të shfaqet në fletën tuaj.


Në Word, ju mund të krijoni një fushë standarde deri në 10x8 qelizë. Nëse keni nevojë për më shumë, klikoni në lidhjen "Fut tabelën". Një dritare shtesë hapet aty ku futni manualisht numrin e kolonave dhe rreshtave.

Shtrirja e qelizave

Pas krijimit të tabelës, ju duhet të formatoni qelizat në mënyrë që ato të bëhen katrore në formë dhe një madhësi.

Hapni "Properties Tabela". Mund t'i arrini ato në dy mënyra:

 • Zgjidhni tabelën. Duke klikuar mbi të klikoni me të djathtë , hapni menunë - poshtë lidhjes së dëshiruar.
 • Pas vendosjes së kursorit në qelizë, shkoni në skedën "Layout". Në të majtë gjendet një buton "Properties".


Në të majtë gjendet një buton Properties

Kur hapni "Properties Tabela", ju do të shihni tabs "Rresht" dhe "Column". Shkoni së pari në një prej tyre, vendosni vlerën, për shembull, 1 cm. Caktoni mënyrën "Pikërisht". Pastaj bëni të njëjtën gjë në skedën e dytë.

Pas kësaj ju merrni një rrjet me qeliza katrore katrore.

Shtrirja e tekstit

Zakonisht numrat janë vendosur në qelizat në këndin e sipërm të majtë. Për të kryer një shtrirje të tillë, zgjidhni tabelën e tërë.

 1. Klikoni mbi qelizat me butonin e djathtë.
 2. Në menynë, klikoni mbi "Vendose qelizat" - "Majtas sipër".
 3. Tjetra, vendosni fontin (për shembull, Arial) dhe madhësinë (9).

Mbetet për ju që të vendosni se si të krijoni një mister fjalëkryq në Fjalë, çfarë përmbajtjeje do ta mbushni, dhe gjithashtu të shkruani fjalët e përgjigjeve dhe numrave në qeliza për të përcaktuar se cilat prej tyre duhet të lënë dhe cilat do të pikturohen.

Formimi i terrenit

Ju keni krijuar fondacionin, tani ne do të kuptojmë se si të nxjerrë një mister fjalëkryq në Fjalë. Ju duhet të pikturoj qelizat bosh brenda.

Vendoseni kursorin në qelizë, e cila do të jetë bosh, shkoni në skedën "Designer". Në seksionin "Stilet e tabelave", do të shihni butonin "Plotësoni", duke klikuar mbi të, ju do të merrni një gamë të ngjyrave. Zgjidhni atë që ju nevojitet (zakonisht e zezë). Ju mund të zgjidhni disa qeliza ngjitur në të njëjtën kohë dhe t'i mbushni me ngjyra.


Ju mund të zgjidhni disa qeliza ngjitur në të njëjtën kohë dhe t'i mbushni me ngjyra

Heqja e qelizave shtesë

Përgjatë skajit mund të jenë qeliza ekstra. Për t'i hequr ato, përdorni metodën e mëposhtme: duke përdorur veglën "Eraser" (në skedën "Designer" - "Vizatimi i kufijve"), fshini linjat e panevojshme.

Ju mund të përshkruani linjat e fushës në një mënyrë tjetër. Duke krijuar tabelën, në skedën "Home", hiqni të gjitha kufijtë dhe aktivizoni "Rrjetin e ekranit" për të parë shënimin. Duke përcaktuar qelizat e nevojshme, zgjidhni ato dhe përshkruani me ndihmën e butonit "Të gjithë kufijtë". Pastaj plotësoni qelizat e brendshme bosh. Qelizat e jashtme bosh nuk do të theksohen me linja.

mbyllje

Pas përfundimit të çdo gjëje, fshini fjalët e përgjigjes. Ju mund t'i ruani vetes dy opsione: me përgjigje dhe pa to. Nëse keni përdorur një rrjet, hiqni atë në mënyrë që linjat ndihmëse të mos reflektohen. Shkruani pyetjet e detyrës. Vendose ato në të njëjtën fletë ose në një faqe tjetër. Përveç kësaj, ju mund të punoni me ngjyrat e linjave dhe trashësinë e tyre. Kontrolloni rezultatet duke shkuar në skedën "Shiko" - "Shkallëzim" dhe duke treguar "Gjithë faqe" atje, modifikoni vendndodhjen e objektit dhe tekstin nëse është e nevojshme. Tani fjalëkryq juaj është gati, kështu që ju mund ta printoni atë.

Siç mund ta shihni, edhe pse puna merr kohë të mjaftueshme, por jo aq të vështirë, kështu që çdo përdorues i cili ka punuar tashmë në Word do të jetë në gjendje të përballojë detyrën dhe të bëjë një mister të bukur të fjalëkryqit.

Nëse ju pëlqen të zgjidhni puzzles fjalëkryq të subjekteve të ndryshme, ne ofrojmë këshilla të dobishme se si të bëni një mister fjalëkryq në një Fjalë në tuaj. Aktualisht, interneti mund të gjejë shumë aplikacione të specializuara që ju lejojnë të krijoni një mister fjalëkryq në një Fjalë, absolutisht për "çdo madhësi dhe shije". Vështirësia kryesore në krijimin e një mister fjalëkryq në një redaktues teksti Microsoft Word është ekzekutimi i një numri të madh operacionesh lidhur me formatimin e qelizave të tabelës në të cilën do të vendoset fjalëkryqi juaj.

Çështja se si të bëhet fjalëkryqi fjalë është e rëndësishme për nxënësit (për mësimin) dhe për të rriturit (për aktivitete të kohës së lirë). Ka shumë programe falas të ofruara në internet për të krijuar një mister fjalëkryes, paguhen, dhe kur punojnë në versionin DEMO shpesh është shumë e vështirë të mbahen fjalëkryqin në formën e saj normale. Ne ofrojmë udhëzime hap pas hapi për të krijuar misterin tuaj fjalëkryq në Fjalën:

Hapi i parë. Krijo një tabelë. Zgjidhni butonin "Fut tabelën" në menunë e programit, vendosni madhësinë e tabelës (fjalëkryq) në dritaren e shfaqur, për shembull, 15 nga 15 qeliza.

Hapi i dytë. Tabela që keni krijuar është larg nga ajo e kërkuar, është e vështirë të shihet një mister i ri fjalëkryq në të. Ju duhet të bëni një ekran normal të qelizave. Për ta bërë këtë, në këndin e sipërm të majtë të tabelës suaj, klikoni butonin e djathtë të miut dhe zgjidhni "objektet e tabelave" në menu. Gjerësia e shtyllave është vendosur në 1 centimetër. Për shkak të faktit se lartësia e qelizave të fjalëkryqit është i madh, merr madhësinë e nëntë të shkronjave për tërë tabelën. Hapi i dytë

Hapi i tretë. Për të gjetur fjalë, gjeni programe të lira ose përdorim shërbime online projektuar për të krijuar fjalëkryqe. Pastaj mund të transferoni figurën e zgjedhur në tabelën e përgatitur. Për të pikturuar një pjesë të qelizave, përdorni butonin Ctrl, duke shtypur butonin e djathtë të mausit. Zgjidhni në menynë e shfaqur pikën "kufijtë dhe mbushjet" dhe vazhdoni të pikturoheni.

Hapi i katërt. Në kutinë e kufirit dhe plotësoni, zgjidhni opsionin "burim letre" dhe zgjidhni ngjyrën e mbushjes që ju pëlqen. Qelizat që keni zgjedhur më parë pikturohen në këtë ngjyrë. Ju gjithashtu mund të eksperimentoni duke marrë disa ngjyra të ndryshme për rrjetin e misterit tuaj të fjalëkryqit. Për shembull, ju mund t'i bojni të gjitha qelizat diagonalisht në një ngjyrë, dhe vertikalisht në një tjetër.


Hapi i pestë. Pas përfundimit të të gjitha hapave të mësipërm, ju keni krijuar me sukses një rrjet të mrekullueshëm për misterin tuaj fjalëkryq. Nëse është e nevojshme, plotësojeni me fjalë të caktuara (nganjëherë e bëjnë atë në puzzles fjalëkryq në mënyrë që, në një kuptim, është fillimi i guessing it).

Hapi i gjashtë. Kompetente bëni pyetje në fjalëkryq. Mos i bëni ato të vendosura dhe të thjeshta, kështu që otgadka kërkoi manifestimin e zgjuarsi dhe zgjuarsi. Hapi i gjashtë

Kjo është e gjitha, tani ju mund të shtypni një listë pyetjesh dhe një rrjet për të plotësuar përgjigjet. Është e këshillueshme që të përdorni për këtë një fletë të letrës A3 për të përshtatur të gjithë informacionin. Pastaj ju ofrohet një kalim kohe interesante me familjen tuaj.

Shpesh, përdoruesit e Microsoft Word fillestar kanë një numër pyetjesh se si ta nxjerrin këtë apo atë objekt në Word. Gjatë krijimit dhe redaktimit të dokumenteve, shpesh është e nevojshme të punohet me tabela, tabela, korniza dhe elementë të tjerë.

tavolina

Rezulton se jo të gjithë përdoruesit kanë një ide se si të nxjerrin një tabelë në Word, edhe pse ky objekt është shumë popullor dhe i nevojshëm kur krijohen dokumente të ndryshme.

 • Pra, nëse keni nevojë të krijoni një tryezë, duhet të gjeni një buton me të njëjtin emër "Tabela" në shiritin e tab. Tani ekzistojnë dy opsione: ose mund ta tërheqni tavolinën vetë ose mund të futni një tabelë të përfunduar me parametrat e nevojshëm. Opsioni i dytë njihet si më i përshtatshëm.
 • Zgjidhni "Fut", pastaj përsëri "Tabela". Do të shihni tabelën "Vendos tabelën", futni parametrat e nevojshëm të objektit të ardhshëm në fushat e kësaj dritare: numrin e kolonave dhe rreshtave dhe zgjidhni gjerësinë e kolonave, mund të jetë konstante, varet nga përmbajtja ose të jetë e barabartë me gjerësinë e dritares. Në të njëjtën dritare, do të shihni butonin "AutoFormat", me ndihmën e tij që ju mund të formatoni stilin e tabelës së ardhshme.
 • Kur të regjistrohen të gjitha parametrat, klikoni "OK" dhe tabela do të shfaqet në dokumentin tuaj, tani ju mund të futni të dhëna në të.

Në Word 2007 dhe Word 2010, butoni i tabelës së futjes gjendet në shiritin e futjes së skedarit. Parimi i krijimit është i njëjtë.

kornizë

Nëse po mendoni se si të vizatoni një kornizë në Word, atëherë do të jetë shumë e lehtë për të bërë nëse e dini se ku gjendet butoni me funksionin përkatës.

 • Pra, duhet të hapni "Formati" në shiritin e tabit, në menynë e hapjes, të gjeni "Kufijtë dhe Plotësoni" artikullin, një dritare me të njëjtin emër do të shfaqet para jush.
 • Përzgjidhni skedën "Kufiri" në këtë dritare dhe llojet e mundshme do të shfaqen në të majtën para jush: pa kufij, kornizë, hije, volumetrik etj. Prandaj, zgjidhni "Kornizë" dhe do të shfaqet në dokumentin tuaj.

Në Word 2010, një dritare e ngjashme "Kufi dhe hije" mund të gjendet në skedën "Layout faqe", pastaj "Kufijtë e faqeve" dhe do të shfaqet para jush.

Fjalëkryq

Ndonjëherë edhe përdoruesit me përvojë pyesin se si të nxjerrë një fjalëkryq në Fjalën dhe në përgjithësi, a është e mundur?

 • Po, për këtë ju duhet të zbuloni parametrat e fjalëkryqit të ardhshëm, dmth. Sa qeliza përshtaten në lartësi dhe gjatësi.
 • Pas kësaj, krijoni një tabelë, duke ndjekur udhëzimet e mësipërme. Numri i kolonave duhet të korrespondojë me numrin e qelizave të numëruara në mënyrë horizontale dhe numri i rreshtave duhet të korrespondojë me numrin e qelizave vertikalisht.
 • Tani një tabelë do të shfaqet para jush dhe të gjitha qelizat duhet të sillen në uniformitet, për shembull, për t'i bërë ato 1-1 cm. Për ta bërë këtë, zgjidhni tabelën dhe kliko me të djathtën mbi të. Në listën që hapet, gjeni "artikujt e tabelave", klikoni mbi të dhe vendosni gjerësinë dhe lartësinë deri në 1 centimetër.
 • Tani futni përgjigjet në qeliza dhe formoni një mister fjalëkryq. Qelizat që mbeten bosh do të duhet të hiqen me mjetin e Eraser.
 • Tani hiqni përgjigjet nga dritaret dhe mister krijues është gati.

skemë

Nëse keni nevojë të bëni një prezantim ose raport, atëherë është mjaft e mundur që të keni një pyetje se si të vizatoni një diagram në Word. Ju mund të vizatoni një diagramë duke përdorur autofigures të vendosura në menynë "Insert", "Picture", "Autoshapes". Ekzistojnë sheshe të ndryshme, drejtkëndëshe, shigjeta dhe elementë të tjerë, duke lëvizur dhe rregulluar që në mënyrë të drejtë ju do të krijoni skemën e nevojshme.

Ndonjëherë është shumë e nevojshme të bëhet një fjalëkryq, për qartësi ose për të stimuluar nxënësit. Por si të krijoni një mister fjalëkryq në një kompjuter? Përdoruesi ka një sistem Microsoft Office . Përfaqësuesi më i famshëm i sistemit është fjala. Shumica e përdoruesve përdorin Fjalën për të shkruar tekste. Ndër mjetet e shumta të dokumentit mund të gjeni të nevojshme për të krijuar fjalëkryqe. Pra, si të krijoni një fjalë fjalëkryq? Më së shumti zgjidhje e thjeshtë në krijimin e një tabele misterësh. Falë këtij mjeti ju mund të krijoni dy lloje të misterit fjalëkryq në një Fjalë.

Krijo një fjalëkryç në sajë të një tabele të thjeshtë.

Për të krijuar një mister fjalëkryq, krijoni një tabelë në Fjalën.

Krijo një tabelë të madhe, të lidhur skajet. Tabela e krijuar duhet të përmbajë shumë sheshe. Numri i tyre mund të ndryshojë në varësi të nevojës.

Numri i tyre mund të ndryshojë në varësi të nevojës

Kjo është fusha juaj e punës. Këtu mund të krijoni fjalëkalime të çdo konfigurimi. Ju mund të shtoni numrin e qelizave në tabelë ose t'i largoni ato. Zgjidhni numrin e kërkuar të qelizave. Kjo do t'ju ndihmojë të përcaktoni madhësinë e tabelës dhe të shkruani informacionin e nevojshëm në të. Qelizat shtesë mund të hiqen duke përdorur mjetet e tryezës.


Qelizat shtesë mund të hiqen duke përdorur mjetet e tryezës

Krijimi i një mister fjalëkryq në tabelën Exsel në dokumentin Word.

Mjetet e tabelave kanë aftësinë për të "krijuar një tabelë Exsel në fjalë".

Kombinimi i tabelës dhe dokumentit është si më poshtë.

Tabela do të thjeshtojë shumë punën tuaj në dokument. Por para së gjithash, në Fjalën, duhet të vendosni numrin e kërkuar të qelizave, dhe pastaj të shkoni në tabelën e formatit Exsel. Ka një numër të kufizuar qelizash në këtë tabelë. Megjithatë, ato gjithmonë mund të shtohen. Për të ndërtuar një mister fjalëkryq të mjaftueshëm për të zgjedhur qelizat e nevojshme.

Nëse është e nevojshme, qelizat e tabelës mund të shtrihen duke krijuar një fushë për ndërtimin e pyetjeve. Tani ju do të dini saktësisht se si të bëni një mister fjalëkryq në një kompjuter në fjalë.

për efektive Ju mund të përdorni parametrat e tabelës, trashësinë e kufijve. Kjo do t'ju lejojë të përmbahet nga përpjekja për veprimet dhe të bëni punën tuaj sa më saktë që të jetë e mundur. Ndonjëherë, duke mos ditur se si të bëjnë fjalëkryqe në Fjalën, bëjmë shumë gabime. Shpesh, përdoruesit harrojnë për parametrat e thjeshtë të tabelës që hapen në një skedë të re. Këto veçori thjeshtësojnë shumë përvojën e përdoruesit.

Duke ditur se si të bëni një fjalëkryq në fjalë, lehtë mund të përballoni edhe detyrën më të vështirë. Vetëm një punë e gjatë me tavolinat do t'ju lejojë të krijoni me lehtësi një mister fjalëkryq në dokumentin e fjalës.

- lojtar online i muzikës dhe videos nga shërbimi YouTube. Programi do të tregojë videon që është e lidhur me këngën që po luhet, si dhe me tekstet e këngës. Ju mund të krijoni playlists tuaj. Zhvillimi mund të kërkojë këngë në mesin e më shumë se 26 milionë këngë.


Zhvillimi mund të kërkojë këngë në mesin e më shumë se 26 milionë këngë

- një program për të mbuluar fjalëkalimet për shfletues që punon si një linjë komande. Punon me FireFox, IE, Google krom dhe analogët e tyre: Safari, Flock, Comodo Dragon, Opera, dhe kështu me radhë. Çdo gjë është mjaft e thjeshtë - të drejtuar programin dhe automatikisht do të gjejë profile nga shfletuesit dhe do t'u japë fjalëkalime, hyrje dhe url tek ata.

PasswordsPro v 3.5 - licencë falas

5 - licencë falas

Programi është projektuar për të rimarrë fjalëkalimet në hash. lloje të ndryshme . Aktualisht, programi mbështet rreth 30 lloje të hashëve dhe lehtë mund të shtoni një lloj të ri të hashave duke shkruar modulin tuaj të jashtëm DLL për hash. Lista më e plotë e moduleve të jashtme për gjenerimin e hashëve është gjithmonë në dispozicion në forumin e programit. Numri maksimal i moduleve me të cilat programi mund të funksionojë njëkohësisht është 64.

Gom media player


Gom media player

- Një program i lirë për të luajtur skedarë video dhe audio. Një avantazh i rëndësishëm i programit është aftësia për të gjetur automatikisht atë të drejtë në mungesë të një kodek.
mbështet të gjitha formatet video dhe audio moderne, duke përfshirë pajisjet video të lëvizshme dhe kamerat digjitale, si dhe riprodhimin e përmbajtjes së internetit direkt nga rrjeti.


mbështet të gjitha formatet video dhe audio moderne, duke përfshirë pajisjet video të lëvizshme dhe kamerat digjitale, si dhe riprodhimin e përmbajtjes së internetit direkt nga rrjeti

program për shikimin e fjalëkalimeve nën asterisks, që nuk kërkon instalim. Është e mjaftueshme për të drejtuar programin, rri pezull miun mbi linjë me fjalëkalimin dhe menjëherë do të shfaqet në dritaren e programit, ku mund të kopjohet ose të shkruhet.

Por si të krijoni një mister fjalëkryq në një kompjuter?
Pra, si të krijoni një fjalë fjalëkryq?

Новости

Советы для удачного шоппинга в Барселоне.
Шоппинг  в Барселоне У какой женщины при слове «шоппинг» не просыпается инстинкт охотницы, всегда готовой к штурму коммерческого центра или бутика с тем же энтузиазмом, с каким французы когда-то

Магазины Вильнюса
Шоппинг и магазины в Вильнюсе, распродажи и скидки. Шоп-туры в Вильнюс, Литва: бутики, бренды, аутлеты, фабрики, адреса магазинов, отзывы. Вильнюс — сравнительно небольшой город, в котором насчитывается

Отдых в Мальград-де-Мар в июне — отзыв Ильи: путешествие по Испании и культурный шок от увиденного


Шоппинг
Излюбленным местом для многих туристов является остров Крит, который представляет собой самый большой остров Греции. Здесь можно полюбоваться великолепными природными пейзажами и насладиться комфортабельным

Магазины в Ллорет де Мар: торговые центры, рынки и аутлеты.
В последнее время среди туристов особым спросом начали пользоваться испанские города. Да, и еще бы! Многие ведь жаждут посмотреть известные бои быков, прогуляться по старинным улочкам, полюбоваться прекрасной

Ведущий "Орла и Решка. Шопинг" Егор Калейников: "Тяжело было решиться побриться наголо"
Популярный телеведущий в интервью "Сегодня" рассказал об экстриме на съемках, о покупке за 220 тысяч долларов, о том, как крадет души с помощью камеры, и о йо-йо с Аляски. А еще — о том, как чуть не стал

Шоппинг в Лос-Анджелесе
Мировой лидер в бронировании отелей Booking.com отобрал наиболее удобные отели для шоппинга в Лос-Анджелесе — . Для многих посетителей шоппинг является главной целью в Лос-Анджелесе. Это столица киноиндустрии

Шоппинг в Венеции
В Венеции, как и в любом европейском городе, являющемся центром притяжения туристов, очень много небольших магазинов, специализирующихся на продаже как брендовой одежды и обуви, так и ювелирных украшений,

Шоппинг во Вьетнаме
Шоппинг (по-вьетнамски — муа, то есть покупка). Скидка — зам за. Торговцы необходимые слова знают и по-английски. Постепенно, с увеличением во Вьетнаме количества российских туристов, вспоминают или учат

Шоппинг в Куала-Лумпуре. Что можно купить?
Малайзия славится не только лишь башнями Петронас, возле которых очень любят фотографироваться приезжие, а также отличными пляжами, но и шоппингом. Он здесь чуть ли не самый лучший во всём регионе. В столице

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: