Статьи

Si të bëni zjarrfikës nga trekëndëshat modulare. Përgatitja e elementeve bazë. Si të bëjmë një trekëndësh të një ushtari të letrës

 1. Si të krijoni një trekëndësh të letrës së zyrës
 2. Si të bëni një trekëndësh të dyfishtë letre
 3. Si për të bërë një trekëndësh modulare të letrës
 4. Si të krijoni një trekëndësh 3D të letrës
 5. Si të bëjmë një trekëndësh të një ushtari të letrës
 6. Përgatitja e elementeve bazë
 7. Mësoni të bëni një vazo
 8. Mjellmë e bukur në teknikën origami
 9. Origami nga modulet trekëndore: skemat dhe idetë

Trekëndëshi është figura më e thjeshtë dhe kryesore jo vetëm në gjeometrinë, por edhe në artin e origami, sepse për të krijuar kryevepra jashtë letrës, duhet së pari të mësoni se si të del një trekëndësh prej tij. Ne do të tregojmë dhe do t'ju tregojmë se si të bëni një trekëndësh. në mënyra të ndryshme dhe, pasi t'i zotëroni, mund të shkoni në artizanat më komplekse.

Si të krijoni një trekëndësh të letrës së zyrës

Le të fillojmë me opsionin më të lehtë - vendosim një trekëndësh isosceles nga letra. Për ta bërë këtë ju duhet letër dhe gërshërë.

 • Fshehni cepin e sipërm të fletës në mënyrë diagonale, aplikoni një vijë dele dhe prerë një shirit të panevojshëm drejtkëndor. Zgjero pjesë, prerë atë në gjysmë diagonalisht dhe në duart tuaja - dy trekëndëshat.
 • Bend bazën disa herë lart e poshtë për të marrë shifra më të vogla. Nëse trekëndëshat janë bërë nga letra me ngjyrë, ata do të dalin më të ndritshëm dhe do të jetë më shumë kënaqësi për të punuar.


Nëse trekëndëshat janë bërë nga letra me ngjyrë, ata do të dalin më të ndritshëm dhe do të jetë më shumë kënaqësi për të punuar

Si të bëni një trekëndësh të dyfishtë letre

Trekëndëshi i palë është forma më e thjeshtë e dizajnit në teknikën e origami.

 • Pritni një shesh nga letra me madhësinë e dëshiruar, përkulni dhe përkulni diagonalisht.
 • Fletën e pjesës së punës në vijën e mesit (horizontale).
 • Dele në dy trekëndësha anësore, pastaj rrotullo formën - dhe bëni të njëjtën gjë me palën tjetër të trekëndëshat.


Dele në dy trekëndësha anësore, pastaj rrotullo formën - dhe bëni të njëjtën gjë me palën tjetër të trekëndëshat

Forma themelore është " trekëndësh të dyfishtë "Unë jam gati.


Forma themelore është  trekëndësh të dyfishtë  Unë jam gati

Si për të bërë një trekëndësh modulare të letrës

Është më mirë të mësohet të mblidh trekëndëshat e tilla në një fletë të madhe letre A4, dhe ta projektoni atë nga boshllëqet e vogla. Raporti i aspektit të drejtkëndëshit për modulin është 1: 1.5.

 • Fletën fletë horizontalisht në gjysmën e saj, rrafshini vijën e mesme me gishta vertikalisht dhe përkundni skajet në bastin qendror.
 • Kthejeni modulin mbi dhe ngrini veshët lart.
 • Flijoni qoshet anësore përmes formës kryesore.
 • Fluturojeni bazën, ulni trekëndëshat e vogla përgjatë linjave, ngrini lartësinë e syve. Bend bazën në gjysmë.


Bend bazën në gjysmë

Ju keni dalë module me dy qoshe dhe xhepa, të cilat mund të futen në njëri-tjetrin në mënyra të caktuara dhe të mbledhur prej tyre sende të ndryshme.


Ju keni dalë module me dy qoshe dhe xhepa, të cilat mund të futen në njëri-tjetrin në mënyra të caktuara dhe të mbledhur prej tyre sende të ndryshme

Si të krijoni një trekëndësh 3D të letrës

Piramida quhet shpesh një trekëndësh volumetrik, ndërsa anët e saj anësore janë trekëndëshat. Kjo shifër është bërë e thjeshtë, vetëm bëjeni modelin e dëshiruar:

 • vizatoni një shesh në një fletë letre, vizatoni një trekëndësh barabrinës në secilën anë dhe bëni valvula për ngjitje. Ju thjesht mund ta shkarkoni skanimin nga Interneti;


Ju thjesht mund ta shkarkoni skanimin nga Interneti;

 • prerë copë, rrudhe përgjatë vijës së deleve dhe ngjitës përgjatë shtesave. Pas tharjes, bojë artizanale ose bojë atë me stickers, emoticons, aplikimet.


Pas tharjes, bojë artizanale ose bojë atë me stickers, emoticons, aplikimet

Si të bëjmë një trekëndësh të një ushtari të letrës

Letra e përparme është bërë shpejt dhe sipas metodës së montimit ajo i ngjan teknikës origami.

 • Merrni fletoren e zakonshme të fletores, shkruajini atij urime dhe dëshira për një të dashur, pastaj kopjoni letrën sipas skemës - së pari nga e djathta në të majtë, më pas - anasjelltas.
 • Përfundoni shiritin e mbetur të letrës brenda trekëndëshit të sipërm, duke kaluar më parë qoshet në të dy skajet. Qetësoni të gjitha linjat e deleve për të formuar zarfin. Nënshkruani inicialet e marrësit në fytyrën e trekëndëshit dhe jepni dhuratën tuaj të pazakontë në Ditën e Fitores te veterani i dashur.


Nënshkruani inicialet e marrësit në fytyrën e trekëndëshit dhe jepni dhuratën tuaj të pazakontë në Ditën e Fitores te veterani i dashur

Nuk është e vështirë të krijoni një trekëndësh të letrës, thjesht lexoni artikullin me kujdes, zgjidhni metodën e dëshiruar të prodhimit dhe ndiqni rekomandimet tona kur punoni.


është një nga llojet e moduleve dhe përdoret më shpesh në teknikën origami modulare.
Për prodhimin e një moduli trekëndësh marrë një copë drejtkëndëshe letre.

Ju mund të hidhni modulet trekëndore nga copa letre me madhësi të ndryshme, të mëdha dhe të vogla. Madhësia e produktit të ardhshëm varet nga ajo. Është i përshtatshëm për t'u përdorur për modulet trekëndëshë që lënë 1/16 ose 1/32 të një fletëje standarde A4.

Është i përshtatshëm për t'u përdorur për modulet trekëndëshë që lënë 1/16 ose 1/32 të një fletëje standarde A4


Nëse anët e një fletë A4 (të gjatë dhe të shkurtër) ndahen në 4 pjesë të barabarta, dhe një fletë pritet përgjatë linjave të përshkruara, atëherë drejtkëndët do të jenë në madhësi rreth 53 x 74 mm.
Nëse faqja e një fletë A4 është ndarë gjatë në 8 pjesë të barabarta, dhe një të shkurtër në 4, dhe prerë një fletë përgjatë linjave të përshkruara, atëherë drejtkëndëshat do të jenë përafërsisht 37 x 53 mm në madhësi.


Ju mund të zgjidhni një madhësi të ndryshme. Zgjidhni për veten tuaj një madhësi të modulit trekëndësh për zeje tuaj dhe të banoni në të.

Sekuenca e montimit të modulit trekëndësh:


Sekuenca e montimit të modulit trekëndësh:

1. Bend një copë letër në gjysmë gjatësi.


Bend një copë letër në gjysmë gjatësi

2. Për të përshkruar vijën e mesme, bëj anash dhe rregullo. Vendos kënd lart.


Vendos kënd lart

3. Bend skajet në mes.


Bend skajet në mes

4. Kthejeni fletën.


Kthejeni fletën

5. Përkuluni lart poshtë.


Përkuluni lart poshtë

6. Flutini qoshet, duke i përkulur mbi një trekëndësh të madh.


Flutini qoshet, duke i përkulur mbi një trekëndësh të madh

7. Bend qoshet dhe fund.


Bend qoshet dhe fund

8. Përsëri, piqni qoshet përgjatë vijave të shënuara dhe ngrini pjesën e poshtme lart.


Përsëri, piqni qoshet përgjatë vijave të shënuara dhe ngrini pjesën e poshtme lart

9. Fluturo në gjysmë.


Fluturo në gjysmë

Moduli ka dy xhepa dhe dy kënde të ulëta. Modulet e bëra në këtë mënyrë lehtë futen në njëri-tjetrin dhe si rezultat mund të merrni shifra volumetrike.

Origami modulare është seksioni më i vështirë në këtë arti të veprës artizanale. Por pamja e asaj që kryhet në këtë teknikë mbulon lehtësisht të gjitha vështirësitë që lidhen me të. Ka shumë skema për fillestar, ku mund të grihë aftësitë tuaja.

Përgatitja e elementeve bazë

Në origami modulare, vështirësia kryesore nuk është aq shumë procesi i shtimit të elementeve individuale dhe rregullimit të tyre të mëvonshëm, si nevoja për të bërë një numër të madh të pjesëve. Edhe në një arti të vogël më shumë se 100 trekëndësha shkoj, dhe në kompozime të mëdha rezultati shkon në 1000. Prandaj, është shumë e rekomanduar për fillestar të praktikojnë duke shtuar modulet bazë para se të filloni të bëni një grumbull të madh prej tyre për një copë të veçantë.

Letra për origami modulare mund të përdoret pothuajse çdo: nga ngjyra në letër gazete, revista, etj. Kërkesa kryesore për të është fleksibiliteti. Fletën duhet lehtë të del dhe të mbajë formën që rezulton, kështu që shumë të dendura nuk përshtaten. Madhësia e tyre zgjidhet në mënyrë arbitrare, ku është më e rëndësishme ruajtja e raportit të aspektit prej 1: 1.5. Këndet më të përdorura zakonisht janë 53 nga 74 dhe 37 nga 53 mm. Nëse nuk ka përvojë në punën me modulet trekëndore, është më mirë të merret një madhësi më e madhe: përndryshe mund të jetë e vështirë në fazat përfundimtare të shtimit të detajeve.

Skema e prodhimit të elementit bazë nuk do të shkaktojë vështirësi edhe për një fëmijë. Drejtkëndësh është e vendosur horizontalisht, pas së cilës është e kërrusur përgjysmë përgjatë vijës gjatësore. Hapi tjetër është për të shënuar vijën e mesme, për të cilën letra është e përkulur përgjatë boshtit vertikal dhe nuk mbështetet prapa. Për efektin më të mirë, ju mund të përsërisni kthesën duke mbajtur pjesën e pasme të tehut të gërshërëve mbi të.

Tani skajet e drejtkëndësh janë të përkulur nga poshtë dhe poshtë, përgjatë diagonals që shtrihen nga maja e boshtit të synuar. Pas shtimit të buzë duhet të prekë njëri-tjetrin me anët e tyre të jashtme, dhe shifra që rezulton do të ngjajë një trekëndësh mbjellë në një drejtkëndësh.

Pastaj shifra kthehet rreth me anë anësor, qoshet e jashtme të pjesëve që shikojnë nga nën trekëndësh janë të vendosur në brendësi dhe lart përgjatë diagonale. Ata duhet të shtrihen në mënyrë që ata të mos mbivendosen në bazën e trekëndëshit, por janë të lidhur me të. Pastaj, përgjatë vijës së kësaj baze, i gjithë pjesa e poshtme, duke shikuar nga poshtë trekëndëshit, përkulet lart, duke hedhur mbi të.

Dhe në fazën përfundimtare, moduli është planifikuar sipas boshtit vertikal të përshkruar në fillim të boshtit vertikal. Në formë të përfunduar, ai ka qoshe të mprehta dhe "xhepa" në pjesën e jashtme, afër bendit.

Mësoni të bëni një vazo


Mësoni të bëni një vazo

 • Fillestarët inkurajohen të provojnë dorën e tyre në veprat më të thjeshta: për shembull, vazo të moduleve trekëndore. Shpesh, forma e përgjithshme e produktit nuk i nënshtrohet ndonjë ndryshimi të veçantë dhe faktori kryesor për ndryshimin e pamjes së tij është modeli, i cili është paraqitur me module me ngjyra të ndryshme. Skulptura e ulët përbën rreth 1,220 elemente, të cilat do të jenë rreth 32 rreshta në lartësi dhe 48-50 module për pjesën më të madhe. Llogaritni një numër specifik të pjesëve mund të jetë, në qoftë se ju para-bëni një skicë të një modeli vazo. Për shembull, kryeni 4 rreshtat më të ulëta në një ngjyrë të vetme dhe shtoni diamante për 5 vitet e ardhshme, gjerësia dhe lartësia e të cilave do të jenë të njëjta - 3 module secili. Është e mundur që të shtohen një kornizë dhe gjithashtu të fillojnë të përhapin ato jo nga rreshti i 5-të, por nga 1.
 • Për të hedhur themelet, 48-50 module janë të lidhura në një rreth. Kjo ndodh si më poshtë: 2 trekëndësha janë vendosur pranë njëri-tjetrit, anët e tyre anësore janë pasqyruar, dhe këndet e afërta futen në "xhepat" të trekëndëshit të tretë. Sipas kësaj skeme, të gjitha elementet janë të lidhura dhe zinxhiri që rezulton mbyllet në momentin e duhur. Rreshti që do të vendoset mbi të është krijuar duke udhëzuar modulet e reja në ato më të ulëta, në rastin e një vazo, është e nevojshme të lëvizni pjesët pak për të zgjeruar gradualisht formën e produktit. Kur ju duhet të shkoni në ngushtim, modulet, përkundrazi, do të përfundojnë pak brenda. Në total, nevojiten 18-20 rreshta në bazën e enëve të vazos, pas së cilës mund të hiqet qafa.
 • Meqenëse kjo pjesë e vazos duhet të jetë më e ngushtë, numri i moduleve në unazë është zvogëluar për 2 herë dhe për këtë arsye është vendosur një rreth i ri. Në lartësi do të jenë 13-14 rreshta, të cilat tashmë janë të vendosura përmes ngushtimit dhe zgjerimit në krye. Kayma mund të lëshohet veçmas, për shembull, duke vënë modulet në anën e saj dhe duke e fiksuar atë me zam. Qafa vetë është e nevojshme që të vihet në zam, pasi ajo nuk do të jetë e mundur për të kapem atë me një klasik vënë modulet mbi njëri-tjetrin.
 • Nëse dëshironi të merrni një formë më origjinale të produktit, mund të modifikoni qafën dhe madje ta rregulloni menjëherë në bazën e vazo. Për ta bërë këtë, çdo 7 elemente në rreshtin e fundit të lartë vendosen në module, duke pozicionuar kështu që nuk ka zhvendosje brenda ose jashtë. Këto majat duhet të përsëriten 2 herë, duke i vënë ato në modul. Rezultati do të jetë 6 zgjatime që tashmë kanë 3 rreshta të vetme. Ato duhet të shtrihen në lartësinë e dëshiruar, duke mos harruar për të shfaqur një formë konkave. Varësisht nga madhësia e vazo, do të llogaritet numri i moduleve të montuara njëra me tjetrën.
 • Në fazën përfundimtare, krijohet një kufi që lidh linjat e shkyçura të qafës në një qafë të vetme. Një cep i modulit të ri futet në secilin trekëndësh të sipërm nën pjesën e poshtme, në mënyrë që këndet e lira të shkojnë në anët. Anët e pjesëve shtesë do t'i bashkëngjiten atyre, dhe nga lart ata do të fiksohen me trekëndëshat që vihen mbi to. Pra shtrijini "urat", të cilat formojnë buzën e qafës së vazo. Nëse dëshironi, ju mund të shtoni një rresht të moduleve mbi to, duke siguruar rezultatin dhe duke rritur gjerësinë e përfundimit.

Mjellmë e bukur në teknikën origami


Mjellmë e bukur në teknikën origami

Ata që kanë zotëruar skemën bazë të vazo mund të provojnë një skulpturë më komplekse - mjellmë. Ajo merr rreth 700 module, numri i të cilave ndryshon në varësi të lartësisë së zanateve. Rreshti, i cili është baza, përmban 32 module të mbledhura në një unazë. Rreshtat e ardhshëm 6 radhiten me tendencën për zgjerim, por numri i elementëve mbetet i pandryshuar.

Një fazë e re - një kalim i butë në qafën e mjellmës, i cili do të marrë vetëm 2 module në gjerësi: kjo zonë nuk duhet të preket, duke vazhduar përhapjen e rreshtave. Prej saj në të dy drejtimet është e nevojshme të filloni 13 module, të cilat do të bëhen bazat e krahëve. Lartësia e tyre do të jetë 13 rreshta, secila prej të cilave në gjerësi do të ulet me saktësisht 1 modul në të majtë dhe në të djathtë. Kështu, krahët në krye të tyre ngushtë sa më shumë të jetë e mundur, dhe është e këshillueshme që të mos harrojnë për të krijuar një kthesë natyrore për ta, duke zhvendosur pjesë brenda dhe jashtë.

Nga ana e kundërt me zonën e kokës, bishti është i rreshtuar me të njëjtin ngushtim: pasi që i janë dhënë vetëm 4 module, lartësia do të jetë e barabartë me të njëjtën shifër dhe do të jetë e shkurtër. Qafa Swan mund të ketë çdo lartësi, sepse ajo nuk ndryshon gjerësinë.

Origami nga modulet trekëndore: skemat dhe idetë

Nëse tashmë mund të bësh më shumë se 1 mijë module, dhe krijimi i thjeshtë i një serie vështirësish të ngushtimit dhe zgjerimit të unazave nuk del, fusha e madhe e aktivitetit hapet para jush. Skemat për origami modulare shpikën shumë. Ato pjesë që nuk mund të lidhen me thjesht futjen e elementeve në njëra-tjetrën janë të fiksuara me anë të një arme zam. Pjesa tjetër e vështirësive me punën atje.



Tulipanët simpatik do të jenë të denjë për t'u mbushur për vazo të moduleve të diskutuara më sipër: kokat e luleve përbëhen nga 7 rreshta 14 elementësh secila, dhe 2 petale janë ngushtuar për 4 rreshta të tjerë. Rrjedhja dhe gjethet krijohen nga letra me ngjyrë të zakonshme duke përdorur teknikën e origami klasike.


Rrjedhja dhe gjethet krijohen nga letra me ngjyrë të zakonshme duke përdorur teknikën e origami klasike

Për analogji me një vazo dhe një mjellmë, krijohen pallone luksoze, në të cilat pas 6 rreshtave uniforme, 34 module në 7 10 janë të ndara për të ngushtuar në gjoks dhe qafë, dhe 24 të mbeturit gradualisht zgjerohet lart, duke formuar një bisht me gëzof dhe ngjyra.

Новости

Советы для удачного шоппинга в Барселоне.
Шоппинг  в Барселоне У какой женщины при слове «шоппинг» не просыпается инстинкт охотницы, всегда готовой к штурму коммерческого центра или бутика с тем же энтузиазмом, с каким французы когда-то

Магазины Вильнюса
Шоппинг и магазины в Вильнюсе, распродажи и скидки. Шоп-туры в Вильнюс, Литва: бутики, бренды, аутлеты, фабрики, адреса магазинов, отзывы. Вильнюс — сравнительно небольшой город, в котором насчитывается

Отдых в Мальград-де-Мар в июне — отзыв Ильи: путешествие по Испании и культурный шок от увиденного


Шоппинг
Излюбленным местом для многих туристов является остров Крит, который представляет собой самый большой остров Греции. Здесь можно полюбоваться великолепными природными пейзажами и насладиться комфортабельным

Магазины в Ллорет де Мар: торговые центры, рынки и аутлеты.
В последнее время среди туристов особым спросом начали пользоваться испанские города. Да, и еще бы! Многие ведь жаждут посмотреть известные бои быков, прогуляться по старинным улочкам, полюбоваться прекрасной

Ведущий "Орла и Решка. Шопинг" Егор Калейников: "Тяжело было решиться побриться наголо"
Популярный телеведущий в интервью "Сегодня" рассказал об экстриме на съемках, о покупке за 220 тысяч долларов, о том, как крадет души с помощью камеры, и о йо-йо с Аляски. А еще — о том, как чуть не стал

Шоппинг в Лос-Анджелесе
Мировой лидер в бронировании отелей Booking.com отобрал наиболее удобные отели для шоппинга в Лос-Анджелесе — . Для многих посетителей шоппинг является главной целью в Лос-Анджелесе. Это столица киноиндустрии

Шоппинг в Венеции
В Венеции, как и в любом европейском городе, являющемся центром притяжения туристов, очень много небольших магазинов, специализирующихся на продаже как брендовой одежды и обуви, так и ювелирных украшений,

Шоппинг во Вьетнаме
Шоппинг (по-вьетнамски — муа, то есть покупка). Скидка — зам за. Торговцы необходимые слова знают и по-английски. Постепенно, с увеличением во Вьетнаме количества российских туристов, вспоминают или учат

Шоппинг в Куала-Лумпуре. Что можно купить?
Малайзия славится не только лишь башнями Петронас, возле которых очень любят фотографироваться приезжие, а также отличными пляжами, но и шоппингом. Он здесь чуть ли не самый лучший во всём регионе. В столице

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: