Статьи

Si të qëndisësh foto të mëdha. Si të qëndisësh piktura të mëdha. Përvojë qëndrimi

Gjilpërat, të cilët të paktën një herë u përpoqën të qëndisnin një kryq, e dinin se çfarë pune të kujdesshme është.

Për të qëndisur një kryq, duhet të kesh shumë durim. Në fund të fundit, edhe qëndisja e një pikture të vogël kërkon përpjekje: secili kryq duhet të qëndrojë me kujdes, të mos përzihet me ngjyra, të mos harrojë asgjë.

Çfarë të themi për punën e madhe. Embroiderers të cilët bëjnë piktura të mëdha dhe komplekse ndërthurur meritojnë duartrokitje dhe respekt.

Për qëndisjen e një figure të tillë mund të duhen muaj e madje edhe vite pune.

Herët ose vonë, shumë needlewomen, duke u përpjekur veten dhe honing aftësitë e tyre në tema të thjeshtë, të marrë piktura të mëdha dhe komplekse. Njerëzit e artizanatit vendosin që një tablo e madhe është e vogël, por është e qëndisur më gjatë.

Në fakt, rezulton se shumica e këtyre punimeve shkojnë për të jetuar "në kat i ndërmjetëm". Shumë nga këto vepra nuk janë bërë as gjysma.

Fakti është se pamja e madhe nuk është "shumë e vogël". Zakonisht në figurë të madhe dhe kompleksiteti i skemës është më i lartë (fragmente janë më të vogla, shpërndarja e fragmenteve është më e madhe), dhe ka më shumë ngjyra (nga 20). Dhe skicimi është më i vogël - për pjesë precize. Dhe puna vazhdon për një kohë të gjatë, dhe rezultati nuk është aq i prekshëm sa në punët e vogla.


Dhe puna vazhdon për një kohë të gjatë, dhe rezultati nuk është aq i prekshëm sa në punët e vogla

Në komunitetet e punimeve me gjilpëra, embroiderers shpesh ofrojnë për të dhënë fotografi të papërfunduara për gratë e tjera të zanateve - falas - vetëm nëse i përfundojnë ato.

Janë piktura të mëdha - shumë qetësues dhe të durueshëm nga mjeshtrat e natyrës?

Aspak!

Nëse nuk jeni një nga njerëzit paqësorë, ka një mënyrë të shkëlqyeshme për ju që praktikon shumë qëndisës.

Ky qëndisje është paralel me dy ose më shumë vepra.

Një punë është e madhe, e vështirë, e gjatë.

Një tjetër është e thjeshtë, e lehtë, me një sasi të vogël lule, fragmente të mëdha.

Qëndroni shumë punë derisa ju të mërziteni dhe pastaj hiqni mënjanë për një kohë në dollap dhe merrni lehtësisht. Është e dëshirueshme që puna e thjeshtë ishte në ngjyrë, në kontrast me shumë punë.

Për shembull: në qoftë se blu mbizotëron në një punë të madhe, të marrë një të vogël me tone kryesisht të kuqe. Nëse është e madhe - në tonet kafe, pastaj merrni një të vogël me tone të gjelbra ose blu.

Pas shumë punë, ato të vogla janë të thjeshta dhe të thjeshta për të qëndisur. Kjo është një lloj pushimi për embroideress që dëshiron të krijojë vazhdimisht.

Kundër sfondit të shumë punës, do të duket sikur një punë e vogël është bërë shumë shpejt. Një herë, dhe ajo është e gatshme.


Një herë, dhe ajo është e gatshme

Dhe pas një pushimi dhe frymëzimi të tillë, përsëri të filloni punën e madhe. Kryqi i thurur është një punë me copëza të fragmentuara. Kjo është, nuk ka nevojë për të mësuar përmendësh procesin - ju gjithmonë mund të filloni punën nga çdo vend, nga çdo fragment (zona e së njëjtës ngjyrë).

Nuk është për asgjë që ata që urdhëron prej nesh makina për prodhimin e divaneve për qëndisje , në 30% të rasteve të urdhërojnë një kornizë shtesë për ta menjëherë - vetëm për këtë ndryshim. Pas të gjitha, ajo që është e mirë në këtë drejtim makinë: qëndisje - drejtë në kornizë - ju lehtë mund të heq nga këmbët dhe vidhos një kornizë me një punë tjetër.

Kështu, produktiviteti i pëlhurës së qafës rritet: në vend të "varjes" në një tablo të madhe dhe duke e bërë atë "nëpërmjet nuk dua", në të njëjtën kohë disa vepra të vogla janë të qëndisura dhe ato të mëdha janë të qëndisura gradualisht.

Mos bëni komplekse dhe mos dëgjoni njerëzit që do t'ju thonë se jeni "shpërndarës". Kur qëndisni piktura të mëdha, kjo metodë është shpesh e nevojshme.

Le të përfundojnë të gjitha fotografitë që keni filluar. Le të mbushet bota me fotografi madhështore, të qëndisura me kryq. Le qëndisje t'ju sjellë vetëm emocione të këndshme!

Shihemi në këtë faqe interneti

Mirë se vini! Le të njihemi së pari. Emri im është Marina. Kam bërë kryqin tim të parë rreth dyzet vjet më parë. Unë jam pikturuar piktura rreth dhjetë vjet. E gjitha filloi me një dhuratë (një seri piktura qëndisjeje), të cilat i solla miqtë e mi nga Evropa. Ishte puna më e gjatë në jetën time. Kam qëndisur atë për vete, por doli se e bleva nga unë (nuk mund t'i rezistoj çmimit), prandaj kisha urdhra. Fillimisht kisha për të blerë kits në Evropë, tani është bërë më e lehtë - tashmë kam mbaruar pesë vepra nga Bozhuri dhe klientët e mi janë kriteret e cilësisë për mua.

Meqenëse jam duke qëndisur për të porositur, koha është para së gjithash e rëndësishme për mua, prandaj më duhej të braktisja metodat tradicionale të fiksimit të fijeve, të cilat kërkojnë shumë kohë dhe si rezultat, koha e qepjes rritet. Kjo çoi në një rritje të konsumit të temave dhe shumë të rëndësishme, por këtu ju duhet të zgjidhni (të gjithë kanë prioritetet e tyre), ju nuk mund të nxitoni të qëndisni për veten tuaj.

Së pari përgjigjuni pyetjeve të bëra më shpesh:
"A është e vështirë të qëndisësh këto modele?". Përgjigja ime (është e qartë se është subjektive): për një kohë të gjatë - po, e vështirë - jo. Për mua është shumë e çuditshme se si mund të jetë e vështirë çfarë bëhet me qepjet më të thjeshta në botë. Dhe durimi i atyre që qëndrojnë është gjithmonë shumë. Ndoshta dikush si unë mund të ketë një kusht nga kjo punë, të cilën e quaj "lodhje psikologjike". Tre ditë pushim, ose të rrisim punë të tjera dhe ky shtet shkon larg.

"Cila skemë për të zgjedhur? Më shumë ose më pak? "Në përvojën time, nuk ka dallim në këmbë. Dallimi është vetëm në kohë.

Dhe tërheqje e fundit. Gjatë kohës së otshivës, për shembull, ekziston një situatë e tillë (unë qep punë me ngjyra): fiku është i mbaruar, kryqi i fundit është lënë, për të cilën duhet të marrësh një fije të re, nganjëherë e marr, dhe ndonjëherë e qep atë me një kontakt që është afër. Liritë e tilla nuk do të duken në pamje të sfondit, në peizazhe dhe në natyrë, por mos u merrni shumë larg. Ku nuk mund të bëni gjëra të tilla? Pastaj, kur ju qëndisni fytyrat, këtu ju mund të merrni surpriza shumë të pakëndshme.

Rregulli më i rëndësishëm: ju duhet të qëndisni me rehati maksimale.

Unë gjithmonë qëndisem nga lart poshtë dhe nga e majta në të djathtë. Një rresht - kjo është dhjetë qeliza të skemës në lartësi.

Ajo që ne po përgatitim është një kornizë, një makinë për një kornizë, gërshërë për prerjen e fijeve, dy tableta (rreth tyre pak më vonë), shumë, shumë hala, një laps i thjeshtë (ose një stilolaps blu i ndezur në një pëlhurë që lahet me ujë të ftohtë). për ndriçim i mirë Mendoj se shkrimi nuk është domosdoshmërisht i qartë.

Pak rreth hala. Të nderuar teste gjilpëra angleze nuk qëndruan, të gjitha vazhdimisht rubbed në vesh. Në fund, unë ndaloja blerjen e tyre dhe u ndal në hala të lirë thurje për qëndisje. Ata ishin shumë të befasuar, kishte disa copëza të dëmtuara, dhe pjesa tjetër ishte tashmë në veprim për tre vjet, dhe madje edhe dorëshkrimi nuk ishte i lodhur, vetëm u zbeh. Madhësia e gjilpërës 24 ose 26. Unë përdor të dyja këto dhe një tjetër të përzier.

Sikur ta vini re, fotot nuk tregojnë figurën reale. Për të parë të gjithë bukurinë e qëndisjes është e nevojshme të shikoni në "live".

Fillimi

1. Bëj një kopje të skemës. Ti nuk e di, puna është e gjatë. Nuk kam nevojë kurrë për këtë. Por vetëm në rast.

2. I lidh skemën. Unë ngjit në fillim vetëm fletët e para të sipërm. Rezulton një shirit i gjatë. Fletët e mbetura do të përdoren vetëm kur korsia e parë të jetë e shkëputur. Kur një rresht mbetet për t'u hequr nga rripin e parë (unë ju kujtoj se rreshti për mua është dhjetë qeliza në lartësi), unë ngjit fletët e mëposhtme dhe marr shiritin e dytë, të cilin e lidhem me të parën, dhe prerë gjithçka që është qepur në rripin e parë etj. d.

Pastaj unë të marrë një shënues të rregullt dhe të nxjerrë një diagram (shkallë në foto). Çdo rresht do të zbritet me dhëmbë të tillë, përndryshe kufiri mes rreshtave do të jetë i dukshëm.

3. Fix kanavacë ose uniforme në kornizë. Unë gjithmonë përpunoj një uniformë me një zigzag, skicë nuk është i rrëmbyer. Para se të vendosni kanavalin ose uniformën në kornizë, në krye (gjithmonë) dhe në fund (jo gjithmonë), unë e ndërtoj atë me një leckë të rregullt. Unë e bëj këtë për qëllimin e vetëm: kështu që fillimi dhe fundi i qëndisjes janë në "zonën e qëndisjes së rehatshme" - duart nuk duhet të arrijnë kudo, por qëndrojnë të sheshtë në kornizë.

I rregulloj kanavacë ose uniformë vetëm në këtë mënyrë si në foto. Ana e përparme e punës është shtrembëruar brenda (disi historikisht ka ndodhur në këtë mënyrë), por fundi është fiksuar në këtë mënyrë (brenda) në mënyrë që duart të mos e fshijnë anën e përparme të pëlhurës (kjo është bërë me qëllim), le të frenohet brenda

4. Pëlhurë e rreshtuar. Ju mund të përdorni një shenjë të veçantë blu në pëlhurë, e cila është larë me ujë të ftohtë. E ndalova duke përdorur atë pasi harrova ta lava (kishte kujtime të pakëndshme) dhe menjëherë u zhytëm në ujë të ngrohtë (puna ishte e prishur - megjithëse e vogël dhe shumë modeste, por e prishur), që atëherë unë kam qenë duke përdorur vetëm thjeshtë, por shumë të butë laps (ende punojnë pas fshirjes). Razlinovyvayu vetëm katër rreshtat e parë, si rreshtin e parë do të jetë i ngathët, të nxjerrë një tjetër, etj Shikoni foton e mësipërme.

5. Përgatitja e tabletave. Pllakat janë bërë nga materialet bërthamore në të cilat një gjilpërë është futur lehtë. Ata do të mbajnë hala me temat që aktualisht nuk janë të përfshira në punë. I apeloj organizatorit vetëm kur nevojitet një fije e re.

Në Excel, unë shkruaj simbole dhe numra fije, si në një organizator. I vendos çdo gjë në një fletë A4. Unë shtyp disa fletë dhe bashkoj një fletë me shirit të zakonshëm në një tabletë.

Gjithmonë përdor dy tableta. Pse dy tableta të njëjta? Me kalimin e kohës, tableta e parë, do të jetë e gjitha e humbur me gjilpëra dhe të rrahur. Unë shpejt marr dhe transferoj gjilpëra nga një tabletë e vjetër në një të re. Nga fleta e vjetër e rregullt hiqet dhe bashkëngjitni një të re. Dhe përsëri kam një tabletë pune me hala, një tjetër është i pastër.

E megjithatë, një tabletë e zbrazët ndihmon për të gjetur shpejt karakterin e dëshiruar (nganjëherë papritmas në tabletën e punës karakteret humbasin - temat mbyllen). Këtu janë tabletat në proces. (Shënim nga bozhuri i artë - në qoftë se jeni të interesuar në versionin e tabletit ose keni diçka tjetër për veten tuaj, dhe ju duhet të shkruani karaktere, atëherë si ta vendosni fontin me personazhet në kompjuterin tuaj, lexoni në fund të faqes. dosje fontesh të sistemit.)

Shtoj një rrip të gjatë të skemës në gjerësinë e punës. Unë e lidh atë në kanavacë ose uniformë me klipat e zakonshëm të shkrimit.

Tani çdo gjë është gati, ju mund të filloni të qëndisni. Unë marr një gjilpërë me një fije që përputhet me simbolin që unë do të qep dhe të fillojë.

Unë sjell thread në veprim nga ana e përparme poshtë nga 15 qeliza nga një rresht, duke lënë një bisht rreth 0.5 cm (unë nuk mund të rregullojmë thread në asnjë mënyrë, unë do të rregullojmë veten në këtë proces). Në të njëjtën mënyrë e marr thread nga puna. Tani ju ndoshta e kuptoni pse unë kam një konsum shumë të madh të temave, por koha është e rëndësishme për mua.

Unë pashë një simbol derisa të jetë në fushën e një rreshti, e cila është zbërthyer sapo ky simbol të ketë përfunduar, e marr fijen nga puna dhe fut një gjilpërë në tabelë. Pastaj unë varem karakterin tjetër, etj. Puna ndodh vetëm brenda rrezes.

Puna ndodh vetëm brenda rrezes

Dhe prerë, duke lënë bisht të paktën 0.5 cm, kështu që ishte më i përshtatshëm për të prerë ato më vonë.

Kur rreshti i parë hiqet, rreshti i dytë fillon të hiqet. Pas heqjes së rreshtit të dytë, bishtat e rreshtit të parë janë prerë me gërshërë. Pas qepjes së rreshtit të tretë, bishtat e rreshtit të dytë të temave janë prerë, etj. Kështu, unë të arritur rreshtin e fundit, ajo është më e gjatë në kohë, këtu është e nevojshme për të rregulluar thread. Unë përdor të gjitha mënyrat e fiksimit të fijes, të cilën unë e di, përveç mënyrës së fiksimit të fijes nga brenda (nga rruga, një mënyrë shumë e mirë dhe e shpejtë sa për ta tërhequr fijen nga brenda nën qepje, por nuk e kthej kornizën gjatë punës, kështu që nuk e përdor).

Unë punoj me të dyja duart në të njëjtën kohë, një mbi kornizën, e dyta nën kornizë, ku ajo, për mua nuk ka rëndësi - gjithashtu përshpejton punën.

6. Kur puna është kthyer, unë e heq atë nga korniza, duke hequr pëlhurën dhe duke fshirë qëndisjen. Unë vetëm thith atë për rreth 20 minuta, pat atë pak (unë nuk rrudhë dhe unscrew). Tani është e nevojshme për të shpëlarë derisa uji është i qartë (gjithashtu mos i heqni ndonjë gjë). Pas largimit të ujit kryesor nga puna e prapambetur, e përfundoj atë në një peshqir për të hequr ujin e mbetur. Dhe jepni pak e thatë.

7. Sapo qëndisja është tharë (duhet të jetë pak e lagur), unë filloj ta zbus. E vendos punën në fytyrë në një peshqir të butë dhe të butë me gëzof dhe filloj të hekurosh shumë, me shumë kujdes. Nuk duhet të zbatohet thurje. Mund të shtoj se ky proces është më i pakëndshëm për mua dhe duket i pafund.

8. Gjithçka. Kishte një seminar për inkuadrim. Në kornizën nën xhami kam futur veten time. Nëse i besoni punëtorisë për inkuadrim, ato gjithashtu mund të futen në kornizë.

Unë shpresoj se çdo gjë që kam shkruar doli të jetë e dobishme dhe e kuptueshme. Mos më gjykoni ashpër, shkruaj diçka të tillë për herë të parë, veçanërisht për leximin publik. Nëse diçka nuk është e qartë, bëni pyetje, unë do të përpiqem t'u përgjigjem atyre.

Ju faleminderit shumë për vëmendjen tuaj.

PS Unë tregova një otshiv në shembullin e tapiceri (gjysmë-kryq). Nëse ju qëndisni një kryq të plotë, parimi është i njëjtë. Diferenca: kur qëndisni me qepje të tapës, lëvizja në rresht shkon lart, pastaj poshtë, sërish lart e poshtë, etj. Kur kryq kryq: Unë gjithmonë filloj nga simboli i poshtëm në rresht dhe shkoj lart, por nuk qep gjithë kryqin, por gjysmë kryq, pastaj shkoj poshtë, duke bllokuar gjysmën e kryqëzimit me të dytën - kolona e parë është e qepur. Në kolonën e dytë, në të njëjtën mënyrë, filloj nga simboli i poshtëm, e mbush me gjysmë kryq dhe kthehem prapa duke mbivendosur gjysmën e kryqit. Unë shpresoj se është e qartë.

1. Shkarkoni në kompjuter dy skedarë me fontë.

2. Shko te drive lokal C. Pastaj në dosjen e Windows. Gjeni fajllin Fonts. Dhe ngjisni skedarët e shkarkuar në të. Nëse dosja e Windows është e fshehur, hiqni këtë kufizim në kompjuterin tuaj.

3. Rinisni kompjuterin.


Cross-thur është një aktivitet shumë interesant dhe interesante, unë mendoj se nëse e lexoni këtë, atëherë ju e përkrahni këtë mendim tim. Dhe qëndisja është një mësim që gëzon një numër shumë më i vogël njerëzish sesa vetëm qëndisje. Piktura të mëdha dhe komplekse të qëndisjes janë një profesion që kërkon shumë kohë dhe përpjekje. Disa vepra të tilla nuk janë të qëndisura me muaj, por me vite të tëra. Më e vlefshme është shkëmbimi i përvojës dhe përvojës së tyre. Pra, disa gjëra të vogla elementare mund të thjeshtojnë procesin e qëndisjes dhe të shpejtojnë ndjeshëm procesin.


Kjo është aq e mirë dhe ne kemi folur tashmë. Një laps e bën jetën më të lehtë dhe shënimi i 10 * 10 shesheve, si në diagram, ndihmon për të bërë më pak gabime dhe, në përputhje me rrethanat, më pak kohë për të shpenzuar në rënien e një korrigjimi të gabuar të gabuar. Pra, del se një laps i tillë mund të lehtësojë shumë jetën tonë.

Si, po, shumë e thjeshtë. Ajo duhet të transferojë gradualisht skemën në kanavacë. Tani unë do të shpjegoj në më shumë detaje.

Le të thonë se ju keni marrë për të qëndisni një fotografi. Supozoni që ju vendosni të qëndisni një fragment që është në fletën e parë të diagramit dhe pastaj vazhdoni. Ju keni vendosur të filloni të qëndisni një fije, e cila është shënuar me një diamant në diagram. Zakonisht ju qëndisni, duke i kthyer sytë nga skema në qëndisje dhe mbrapa, humbni periodikisht ku keni qëndisur dhe filloni të kërkoni për vendndodhjen tuaj në skemë. Për të mos u hutuar, kryqëzoni kryqëzimet e qëndisura në modelin e qëndisjes. Kjo është e gjitha e mrekullueshme që unë jam aq e qëndisur për shumë vite. Ajo thjesht nuk ndodhi me mua se duke përzgjedhur këto diamante, është e mundur për të marrë një laps për kanavacë për të nxjerrë këto diamante në qëndisje tim. Kur kam transferuar të gjitha diamantet në kanavacë, me qetësi marr një gjilpërë dhe fije dhe, pa menduar, unë qëndroj në kryqëzime të ngjyrosura. Unë mund të shikoj njëkohësisht televizor ose të bisedoj me të dashurit e mi. Ky mësim nuk kërkon vëmendje dhe përqendrim. Qëndroni në mënyrë shumë të këndshme. Në fillim më dukej se një rishikim i tillë do të kërkonte shumë kohë, në të vërtetë, jo. Ky rishikim merr një urdhër të magnitudë më pak kohë sesa që endet përmes skemës. Për më tepër, kur mbaroj embroidering këto diamante në këtë fragment të qëndisje, unë e di se ata nuk do të jetë këtu më. Kjo jo vetëm që përshpejton procesin e qëndisjes, por gjithashtu organizon qëndisje. Mbaruar me diamante, shkoni në qarqe dhe kështu me radhë. Sinqerisht ju them, qëndisja filloi të lëvizë shumë më shpejt.


Blu është një laps që tërheq ngjyrën për t'u qëndisur
Blu është një laps që tërheq ngjyrën për t'u qëndisur.

Nëse ju qëndisni në oborret jo shumë të mëdha, atëherë do të jetë më e lehtë për ju që të merrni një fragment që është në piedestal dhe thurni atë në të. Unë personalisht qëndis në oborrin e katit të madh dhe për lehtësi kam marrë një fragment prej 2 faqesh të skemës.


Blu është një laps që tërheq ngjyrën për t'u qëndisur
Blu është një laps që tërheq ngjyrën për t'u qëndisur.

Provoni, me të vërtetë e kthen qëndisjen e një tablo shumë komplekse në një kalim kohe të këndshme.

Nëse keni disa ide të dobishme, ndani ato. Më tregoni një histori rreth asaj se si thjeshtësoni ose përsosni vetveten procesin e thurjes së kryqit. Ne do të jemi të dobishëm për njëri-tjetrin. Dërgo rekomandimet me email: [email mbrojtur]

Fat i mirë, qëndisni fotot.


Shto një koment

Jini reciprokisht të sjellshëm. Të gjitha mesazhet moderohen me dorë.

Komentet tuaja.

Janë piktura të mëdha - shumë qetësues dhe të durueshëm nga mjeshtrat e natyrës?
Cila skemë për të zgjedhur?
Më shumë ose më pak?
Ku nuk mund të bëni gjëra të tilla?
Pse dy tableta të njëjta?

Новости

Советы для удачного шоппинга в Барселоне.
Шоппинг  в Барселоне У какой женщины при слове «шоппинг» не просыпается инстинкт охотницы, всегда готовой к штурму коммерческого центра или бутика с тем же энтузиазмом, с каким французы когда-то

Магазины Вильнюса
Шоппинг и магазины в Вильнюсе, распродажи и скидки. Шоп-туры в Вильнюс, Литва: бутики, бренды, аутлеты, фабрики, адреса магазинов, отзывы. Вильнюс — сравнительно небольшой город, в котором насчитывается

Отдых в Мальград-де-Мар в июне — отзыв Ильи: путешествие по Испании и культурный шок от увиденного


Шоппинг
Излюбленным местом для многих туристов является остров Крит, который представляет собой самый большой остров Греции. Здесь можно полюбоваться великолепными природными пейзажами и насладиться комфортабельным

Магазины в Ллорет де Мар: торговые центры, рынки и аутлеты.
В последнее время среди туристов особым спросом начали пользоваться испанские города. Да, и еще бы! Многие ведь жаждут посмотреть известные бои быков, прогуляться по старинным улочкам, полюбоваться прекрасной

Ведущий "Орла и Решка. Шопинг" Егор Калейников: "Тяжело было решиться побриться наголо"
Популярный телеведущий в интервью "Сегодня" рассказал об экстриме на съемках, о покупке за 220 тысяч долларов, о том, как крадет души с помощью камеры, и о йо-йо с Аляски. А еще — о том, как чуть не стал

Шоппинг в Лос-Анджелесе
Мировой лидер в бронировании отелей Booking.com отобрал наиболее удобные отели для шоппинга в Лос-Анджелесе — . Для многих посетителей шоппинг является главной целью в Лос-Анджелесе. Это столица киноиндустрии

Шоппинг в Венеции
В Венеции, как и в любом европейском городе, являющемся центром притяжения туристов, очень много небольших магазинов, специализирующихся на продаже как брендовой одежды и обуви, так и ювелирных украшений,

Шоппинг во Вьетнаме
Шоппинг (по-вьетнамски — муа, то есть покупка). Скидка — зам за. Торговцы необходимые слова знают и по-английски. Постепенно, с увеличением во Вьетнаме количества российских туристов, вспоминают или учат

Шоппинг в Куала-Лумпуре. Что можно купить?
Малайзия славится не только лишь башнями Петронас, возле которых очень любят фотографироваться приезжие, а также отличными пляжами, но и шоппингом. Он здесь чуть ли не самый лучший во всём регионе. В столице

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: