Статьи

Si të shkurtoni një mjekër të gjatë. Si të shkurtosh mustaqet

 1. Mjekoj veten
 2. Si të prerë një mjekër: zgjidhni një mjet
 3. Trimmer - për mjekër ose normale
 4. krehër
 5. Mirror me zmadhim
 6. Rregullat e posaçme në zvogëlimin e mjekrës
 7. Për të përmbledhur: për prerjen e mjekrës vetë
 8. Llojet e shkurtimeve të mustaqeve
 9. Si të kujdeseni për një mjekër: parimet themelore
 10. Si të kujdeseni për një mjek në shtëpi: gabime fillestar
 11. Si të kujdeseni për një mjekër: opsionet e prerjes (foto)
 12. hapat

Një mjekër e trashë, e bukur me skaj të qartë dhe pa flokë të hollë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndryshuar pamjen tuaj. Me ndihmën e këshillave për zvogëlimin e mjekrës, mjekra juaj e pastër do t'ju ndihmojë të fshehni lehtë defekte duke theksuar tiparet pozitive të fytyrës tuaj. Për të krijuar një mjekër të bukur, ju duhet të dini se si të shkurtojë mjekrën.

Ky artikull përmban këshilla praktike nga jeta juaj, si të prerë një mjekër.

Mjekoj veten

Ne nuk do të përqendrohemi në përzgjedhjen dhe format e mjekrës, me shpresën se me këtë është tashmë e definuar dhe e kuptoni qartë se çfarë efekti doni të arrini, por nëse kjo nuk është përcaktuar ende, shkoni këtu.

Pa dështuar, para se të filloni të shkurtoni mjekrën, duhet të keni një sasi minimale të mjeteve për zvogëlimin e mjekrës në arsenalin tuaj.

Si të prerë një mjekër: zgjidhni një mjet

Gërshërë të mirë

Flokët apo mjekra të posaçme për zvogëlimin mund të punojnë mirë. Me ndihmën e tyre, ju lehtë mund të ndreqni vijën e mjekrës, si dhe të shkurtojë flokët e lirshëm. Nga rruga, gërshërë të mirë janë mjaft të shtrenjta.


Trimmer - për mjekër ose normale

Trimmers moderne janë paraqitur në një numër të madh të modifikimeve dhe ka edhe seri të veçantë për mjekrën. Dallimi kryesor në zgjedhjen mes tyre qëndron në gjerësinë e kokës dhe tehut, shumëllojshmërisë së hundëve dhe kapacitetit të punës. Kështu për shembull, gjatësia maksimale e zgjerimit të prerëses së mjekrës është 20 mm.

Këshillë: kur zgjedhni një makinë prerëse, i kushtoni vëmendje fuqisë së saj. Sa më shumë, aq më pak gjasa që flokët do të shërohen.


Sa më shumë, aq më pak gjasa që flokët do të shërohen

krehër

Një aksesor integral për rregullimin korrekt të mjekrës. Për performancën më të mirë, ia vlen të zgjidhni një krehër në bazë të trashësisë së mjekrës suaj. Dhe më e trashë është, aq më e madhe hendeku në dhëmbë është i nevojshëm.


Mirror me zmadhim

Pasqyrë e dyfishtë me një zmadhim me një dhe të zakonshme me tjetrën, zgjidhja më e mirë për mjekim vetë-zvarrisës. Mjekra filigranë më të përshtatshëm me një sipërfaqe zmadhimi.

Rregullat e posaçme në zvogëlimin e mjekrës

Flokët e mjekrës duhet të lahen mirë dhe të thahen mirë. Në flokë të lagur, zvogëlimi i mjekrës përjashtohet, duke prerë një mjekër të lagur ju rrezikon të prishni flokët e gabuar.
Filloni të zvogëloni mjekrën nga anët e cheeks, butësisht afrohet mjekër, duke mos harruar që vazhdimisht të krehë mjekrën. Prerja e flokëve të tepërta, sigurohuni që të shënoni rezultatin në anën tjetër.
Nëse jeni i ri në këtë biznes, hiqni sa më pak të jetë e mundur në fillim. Kjo do t'ju lejojë të kuptoni të gjithë procesin dhe të ruani mjekrën. Sapo krahët të kenë fituar mjaft përvojë, do të jetë shumë më e lehtë të rregulloni gjatësinë e mjekrës.

Është e nevojshme të dihet:

 • Nëse mjekra nuk është shumë e trashë, duhet të përdorni eyelinerin e të dashurës tuaj. Falë tij, ju mund të vendosni kontur dhe madje edhe pas mjekrës.
 • Tharësin e vijës së buzës, me guxim duke lënë mënjanë buzë buzët 2 milimetra.
 • Shuma totale është e dëshirueshme për të përpunuar me një makinë prerëse, dhe fërkimin e qimeve që nuk mund të kapeshin, të prera me gërshërë. Kështu, duke vendosur skajet dhe duke hequr volumin, ju mund të shkurtojeni me kujdes mjekrën.

Për të përmbledhur: për prerjen e mjekrës vetë

Zvogëlimi i mjekrës në shtëpi do të ju kursejë një shumë të konsiderueshme. Por për efektin më të mirë ia vlen të vizitoni berberin profesional të paktën një herë në 3 muaj. Ndonjëherë syri i specialistit do të shohë më shumë dhe, në përputhje me rrethanat, do të shkurtojë mjekrën më cilësore.

Duke e zvogëluar veten dhe duke fituar praktikë, do të keni më pak kohë. Po, dhe ky ritual është mjaft interesant.
Kërkoni një berber të mirë ose keni ndonjë pyetje, gati për t'u përgjigjur.

Sot, mustaqe është një atribut modern për burrat që ndjekin trendet e modës dhe i njohin të gjitha trendet e reja.

Shumë psikologë thonë se lloji i mustaqeve mund të përcaktojë karakterin e një personi të ri, nëse ata trashëgojnë idhujt e tyre ose mbajnë pikëpamjet e tyre, duke ruajtur individualitetin e tyre. Për shembull, pronarët e mustaqeve të "morrave" duan kompanitë e zhurmshme dhe pushojnë në taverna. Për të rregulluar mirë mustaqet, është e nevojshme të përcaktohen tiparet e fytyrës, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm. Mustaqet mund të jenë të shkurtra ose të gjata, me gëzof, dhe gjithashtu kaçurrela dhe të ngushta.


Mustaqet mund të jenë të shkurtra ose të gjata, me gëzof, dhe gjithashtu kaçurrela dhe të ngushta

Llojet e shkurtimeve të mustaqeve

Për të ruajtur formën e nevojshme të mustaqeve tuaja, ju duhet t'i ulni ato një herë në ditë. Para se të shkurtoni mustaqet, vendosni mbi formën e tyre, si do t'i dëshironit t'i shihnit. Natyrisht, stile të veçanta kërkojnë një qasje të veçantë. Për të kuptuar se në çfarë lloji do të hasni, përdorni një program kompjuteri me të cilin lehtë mund të përcaktoni formën e dëshiruar. Meqë flokët e fytyrës janë shumë më të ashpër se koka, para se të përdorni një prerje flokësh, përdorni një kondicioner që do ta zbusë pak mustaqet tuaja.

Dhjetëra miliona gra në mbarë botën i konsiderojnë burrat me mjekër më të butë / tërheqës / sexy (si të kujdeseni për mjekrën, mund të lexoni më poshtë).

Shkurtimisht, anëtarët e seksit të kundërt, të cilët meritojnë më shumë vëmendje femra se sa burrat me rroba me kujdes.

Si të kujdeseni për një mjekër: parimet themelore

Meshkujt që duan të lëshojnë mjekrën duhet të kuptojnë se flokët në fytyrë mund të theksojnë meritat e fshehjes së disa defekteve (lythat) të "seksit më të fortë" ose "të theksojnë" defektet e fytyrës njerëzore.

Në këtë kohë, mjekra është shumë e popullarizuar me meshkujt - "dy javë pa qime". Për t'u kujdesur për një mjek të tillë në shtëpi - nuk ka asgjë më të lehtë. Për ta bërë këtë, duhet të keni një prerës flokësh standarde me një sërë nozzles. Një herë në javë ju instaloni një hundë të madhësisë së dëshiruar (0 ose 1), lundroni nëpër të gjithë "bimësinë" - dhe mjekra është gati për të magjepsur seksin femëror.

Manipulimet higjienike me mjekër "dy javë pa shtresa" mbahen çdo ditë gjatë trajtimeve ujore në mëngjes dhe në mbrëmje.

Burrat me më shumë vëmendje kërkojnë mjekra me bimësi të madhe: rus (të plotë), kapiten (pa mustaqe), Suvorov, Garibaldi etj. Por për të gjitha llojet e mjekrave ekzistojnë parimet e përgjithshme të cilët duhet të ndjekin në mënyrë rigoroze:

Pas ngrënies, është e nevojshme të inspektohet fytyra - nëse ka ndonjë thërrime të mbetura në mjekër. Pas gëlltitjes së ushqimit të yndyrshëm, lani flokët rreth gojës me sapun / shampo;

Një herë në ditë, monitoroni pamjen e mjekrës dhe, nëse është e nevojshme, shkurtojeni / ulni flokët e fytyrës;

Nëse është e nevojshme, përdorni kozmetikë për mjekrën (xhel, shampo, bojra), e cila do t'u japë mjekrës madhësinë dhe formën e dëshiruar për një njeri.

Si të kujdeseni për një mjek në shtëpi: gabime fillestar

Gabimi kryesor i një njeriu që vendosi të rritë flokët e fytyrës është zgjedhja e gabuar e llojit të mjekrës. Rrallë, kur një burrë rritet një mjekër "ashtu si kjo, asgjë më të mirë për të bërë". Si rregull, mjekra e "gjinisë më të fortë" rritet për të tërhequr vëmendjen e një gruaje të caktuar, tërheq vëmendjen e kolektivit tek vetja, shpreh / thekson individualitetin e saj, bëhet më e guximshme / seksuale. Ose, ndërsa stilistët po shprehin veten e tyre tani, të marrin përsipër pamjen e një "mashkull brutal alfa".

Duke zgjedhur llojin e gabuar të mjekrës, një burrë nuk mund të marrë një burrëror, por një look budalla, mbi të cilën gratë / të njohurit do të "qeshin", ngasësh. Çfarë lloj njeriu do të donte kjo?

Prandaj, njeriu nuk mund të thjesht "të bëjë një mjekër", është e nevojshme t'i qasemi zgjedhjes së llojit dhe formës / gjatësisë së mjekrës me shumë kujdes, duke marrë interes në mendimet e të afërmve dhe miqve të ngushtë.

Supozoni se një njeri zgjodhi llojin e mjekrës në mënyrë korrekte. Gabimi themelor i mëposhtëm i seksit më të fortë me flokë të fytyrës nuk është rregullimi i rregullt i mjekrës. Qëndro anët e ndryshme flokët në mustaqe dhe mjekër, kallamishtja e dukshme në fytyrë në vende ku nuk duhet të jetë 100% do të shkaktojë emocionet femërore / të njohura negative, të tilla si këpucë të pambuluara ose pantallona të ngopura / kostum për një burrë.

Prandaj, për t'u kujdesur për një mjek në shtëpi duhet të jetë rregullisht, me përdorimin e produkteve moderne kozmetike: llak, shampo, sapun, dyll, bals për llojin e dëshiruar të flokëve.

Si të kujdeseni për një mjekër: opsionet e prerjes (foto)

Për shumë shekuj të ekzistencës njerëzore, burrat nuk kishin frikë të eksperimentonin me pamjen e tyre në përgjithësi, dhe me flokët e fytyrës, në veçanti. Ju lutem rishikoni vetëm llojet më të zakonshme të mjekrave të veshur nga burrat në mbarë planetin. Disa nga emrat "i prenë dëgjimet", por mjekra e dhisë ishte veshur nga F.E. Dzerzhinsky dhe jo "komplekse" (siç thonë historianët) për këtë çështje.

mjekër me majucë


mjekër me majucë

Rusisht (i plote)


Rusisht (i plote)

Balbo

Balbo

Suvorov


Suvorov

Bisht i duckit


Bisht i duckit

spirancë


spirancë

Fork frëngjisht


Fork frëngjisht

Garibaldi


Garibaldi

vela


vela

kapiten

Njerëzit modernë janë në një pozicion më të mirë se paraardhësit e tyre - industria kozmetike plotëson plotësisht të gjitha nevojat për mjete higjenike për t'u kujdesur për mjekrën në shtëpi. Dhe paraardhësit tanë kujdeseshin për flokët e fytyrës me mjete higjienike primitive: uji i shiut, i cili pas procedurës i bën flokët "të butë" pa shampo / balsam dhe mjete të tjera moderne. Kush ka mundësi, lani kokën dhe mjekrën në ujin e shiut me ndihmën e sapunit më të thjeshtë dhe krahasoni rezultatin me procedurën e kryer me ndihmën e kozmetikës nga prodhuesit kryesorë botërorë.

Është e nevojshme të lani me mjete që nuk do të shkaktojnë acarim të lëkurës së fytyrës, për të formuar zbokth në flokë në fytyrë. Filloni të lani mjekrën me ato shampo dhe bals që ju përdorni për flokët në kokë;

Ne krehër. "Dy javë pa qime" nuk duhet të krehin dhe mjekrat e tjerë kërkojnë krehje të vazhdueshme. Nëse nuk e kryeni këtë procedurë rregullisht, do të jetë e pakëndshme që një njeri të shikojë veten në pasqyrë, për të mos përmendur njerëzit përreth tij;

Swifts. Nëse flokët në mjekër nuk rregullohen rregullisht, njeriu gradualisht do të marrë një pamje "të pastrehë". Edhe pse burrat - origjinalet e mëdha mund të jenë të tillë shfaqje fotografi si trend i ri në stilin ", zhvilluar personalisht" në bazë të teknologjive inovative të botës nga shtëpitë kryesore të projektimit ". Edhe mbështetësit do të gjejnë mendjen e tyre "të pastrehë", e cila bazohet në përtacinë njerëzore dhe mosrespektimin e njerëzve përreth tyre.

Mos kini frikë të eksperimentoni (me moderim) me kozmetikë: përpiquni të aplikoni kozmetikë që nuk keni përdorur më parë;

Duke lëshuar mjekrën, njeriu është i detyruar të shikojë në pasqyrë më shpesh dhe të shikojë mjekrën. Opsioni mashkullor krehja e flokëve në kokë: "ai drejtoi dorën nga e djathta në të majtë", me një mjekër nuk do të kalojë. Nëse një njeri, natyrisht, nuk dëshiron të duket i lëngshëm (një trend i tillë).

Gjëja kryesore kur mbante një mjekër - ajo duhet të donte pronarin e saj. Edhe nëse mjekra e tij nuk i pëlqen të tjerët.

Kishte raste kur një njeri duhej të bënte vetëm një gjë në mënyrë që të kishte një mjekër të bukur - të ndalonte ta rruhje fytyrën. Kohët, sigurisht, kanë evoluar (ose degraduar, varësisht nga pikëpamja juaj), dhe mirëmbajtja e mjekrës tani kërkon disa përpjekje për të siguruar që mjekra e lartpërmendur reflekton personalitetin e një personi dhe arrin qëllimet që lidhen me flokët e fytyrës. Më poshtë janë disa këshilla për zvogëlimin e mjekrës.

Disa rekomandojnë prerjen e mjekrës vetëm me profesionistë. Të tjerët nuk lejojnë që dikush tjetër t'i afrohet flokëve të fytyrës me një makinë shkrimi ose gërshërë. Por nëse vendosni që në mënyrë të pavarur të shkurtoni mjekrën tuaj me kujdes dhe bukur, atëherë ia vlen të investoni në mjetet e duhura. Në veçanti, rekomandohet të blini:

 • gërshërë (të projektuar posaçërisht për prerjen e flokëve);
 • një krehër për flokë me dhëmbë të gjerë për një mjekër dhe dhëmbë të imët për mustaqe (opsionale);
 • një prerës flokësh ose mjekër me hundë (është më mirë të zgjidhni një model të rimbushur dhe pa tel);
 • pasqyrë e madhe (mund të jetë zmadhues ose trefishtë).


gërshërë (të projektuar posaçërisht për prerjen e flokëve);  një krehër për flokë me dhëmbë të gjerë për një mjekër dhe dhëmbë të imët për mustaqe (opsionale);  një prerës flokësh ose mjekër me hundë (është më mirë të zgjidhni një model të rimbushur dhe pa tel);  pasqyrë e madhe (mund të jetë zmadhues ose trefishtë)

hapat

 1. Kreheni në mënyrë të rastësishme flokët në një mjekër. Asnjëherë mos shkurtojeni një mjekër të lagur ose mustaqe. Flokët e lagur janë më të thata se thata. Kur ata thatë, ju mund të shihni se ju prerë shumë. Filloni duke zbutur çmendinë që ndodh në fytyrën tuaj. Krehni të gjitha tangles dhe nyjet para se të merrni makinë shkrimi.
 2. Party. Vendoseni grykën më të gjatë në makinë shkrimi tuaj dhe ngadalë filloni procesin e prerjes nga anët e fytyrës tuaj, mbi vijën e nofullës. Mos harroni se është e nevojshme të bëni lëvizje në heshtje dhe pa probleme - nuk do të jeni në gjendje të ktheni flokët që u rruhni njëherë, kështu që do të jetë më e mençur dhe do të lëvizni në faza, të merrni kohën tuaj. Për të marrë flokët në fytyrën e gjatësisë së dëshiruar, filloni me hundën më të madhe, duke e zëvendësuar gradualisht me ato më të vogla, duke përshtatur shkallën e afrimit të makinës në lëkurë.
 3. Keni një qeshje. Ky është një proces i frikshëm, por në një fazë të caktuar mjekra juaj nuk do të jetë proporcionale dhe do të jetë kënaqësi. Jepini vetes kohë për të qeshur dhe dokumentuar situatën me fotografi.
 4. Gërshërë. Durimi është çelësi. Filloni duke larë pjesën e poshtme të mjekrës tuaj. Scoop me një krehër, dhe pastaj ngadalë prerë disa grupe të vogla të flokëve prapa dhëmbëve. Do të duhet një praktikë e vogël për të përmirësuar këtë teknikë. Por jo vetëm kapjen e mjekrës në një grusht dhe copëtoni atë. Është më mirë të bëni një gabim dhe të mos përfundoni ndonjë pjesë se sa të hiqni tejkalimin. Ju mund të mbani një ekuilibër mes dy anëve të fytyrës tuaj, nëse filloni nga pjesa më e lartë e pjesës së parreshtur të njërës anë, shkoni poshtë në mjekër dhe më pas përsëritni të njëjtën gjë nga ana tjetër. Ngadalë dhe metodikisht hollë mjekrën tuaj dhe të japë atë formën dhe gjatësinë e dëshiruar. Mos harroni se është mirë të veprohet në mënyrë të qetë, por në mënyrë të vazhdueshme, duke shkurtuar pak. Sigurohuni që të arrini në çdo zonë, sepse kur rriteni mjekrën tuaj bëhet më e trashë, kështu që i nevojiten të njëjtat hapësira të zbrazëta në të gjithë zonën.
 5. Prekja përfundimtare. Ju jeni në vijën e finishit, mos e humbni fokusin tani. Pritini mustaqet tuaja me makinë shkrimi, para-krehur atë drejt poshtë dhe duke përdorur hundë të gjatë të parë. Filloni nga qendra: lëvizni së pari në njërën anë të gojës tuaj dhe pastaj në të dytën. Zakonisht nuk ka nevojë të rruhet ose të shkurtohet maja e mustakëve. Shpesh duket më mirë nëse i lejon të rriten lirisht gjatë gjithë rrugës për në hundë. Pasi të keni zbardhur mjekrën dhe mustaqet, duhet të mbani formën e mjekrës. Përdorni makinë shkrimi duke hequr hundën e rregullueshme (të jeni të kujdesshëm) për të bërë më të përcaktuar vijën e mjekrës tuaj rreth qafës. Ose ju mund të butësisht rruaj flokët nga pjesa e poshtme e qafës për të mbajtur qafën e mjekrës. Hiq flokët e ndryshëm të keq me një rroje. Nuk është e rekomandueshme t'i tërhiqni ato. Shkundni flokët kokëfortë. Tani ju jeni bërë. Mjekra juaj ka qëndruar me ju, por duket më e pastër dhe nuk ju shqetëson.


Mjekra juaj ka qëndruar me ju, por duket më e pastër dhe nuk ju shqetëson

 • Lani mjekrën tuaj me shampo rregullisht, si dhe flokët në kokën tuaj. Shampo e butë është më e përshtatshme për lëkurën e fytyrës.
 • Pas përdorimit të kondicionerit shampo. Mos harroni të lani tërësisht mjekrën. Mosrespektimi i kësaj kërkese tërësisht çon në flakërim. Për shkak të faktit se flokët në mjekër janë kaq të ashpra, kondicionerët do të kenë më pak efekt mbi to se sa mbi flokët në kokë. Por kondicioneri do të vazhdojë të ndihmojë që mjekra juaj të jetë shumë më e butë në prekje.
 • Butësisht fshij dhe thatë mjekrën tuaj me një peshqir. Tharja e tharjes nuk është e nevojshme, por mund të ndikojë keq në lëkurën tuaj.
 • Brush mjekrën tuaj dhe mustaqet me një krehër të gjerë dhëmbë në mënyrë që asnjë flokët e ngatërruar mbetet. Nëse dëshironi, mund ta përfundoni procedurën me një furçë.

Çfarë lloj njeriu do të donte kjo?

Новости

Советы для удачного шоппинга в Барселоне.
Шоппинг  в Барселоне У какой женщины при слове «шоппинг» не просыпается инстинкт охотницы, всегда готовой к штурму коммерческого центра или бутика с тем же энтузиазмом, с каким французы когда-то

Магазины Вильнюса
Шоппинг и магазины в Вильнюсе, распродажи и скидки. Шоп-туры в Вильнюс, Литва: бутики, бренды, аутлеты, фабрики, адреса магазинов, отзывы. Вильнюс — сравнительно небольшой город, в котором насчитывается

Отдых в Мальград-де-Мар в июне — отзыв Ильи: путешествие по Испании и культурный шок от увиденного


Шоппинг
Излюбленным местом для многих туристов является остров Крит, который представляет собой самый большой остров Греции. Здесь можно полюбоваться великолепными природными пейзажами и насладиться комфортабельным

Магазины в Ллорет де Мар: торговые центры, рынки и аутлеты.
В последнее время среди туристов особым спросом начали пользоваться испанские города. Да, и еще бы! Многие ведь жаждут посмотреть известные бои быков, прогуляться по старинным улочкам, полюбоваться прекрасной

Ведущий "Орла и Решка. Шопинг" Егор Калейников: "Тяжело было решиться побриться наголо"
Популярный телеведущий в интервью "Сегодня" рассказал об экстриме на съемках, о покупке за 220 тысяч долларов, о том, как крадет души с помощью камеры, и о йо-йо с Аляски. А еще — о том, как чуть не стал

Шоппинг в Лос-Анджелесе
Мировой лидер в бронировании отелей Booking.com отобрал наиболее удобные отели для шоппинга в Лос-Анджелесе — . Для многих посетителей шоппинг является главной целью в Лос-Анджелесе. Это столица киноиндустрии

Шоппинг в Венеции
В Венеции, как и в любом европейском городе, являющемся центром притяжения туристов, очень много небольших магазинов, специализирующихся на продаже как брендовой одежды и обуви, так и ювелирных украшений,

Шоппинг во Вьетнаме
Шоппинг (по-вьетнамски — муа, то есть покупка). Скидка — зам за. Торговцы необходимые слова знают и по-английски. Постепенно, с увеличением во Вьетнаме количества российских туристов, вспоминают или учат

Шоппинг в Куала-Лумпуре. Что можно купить?
Малайзия славится не только лишь башнями Петронас, возле которых очень любят фотографироваться приезжие, а также отличными пляжами, но и шоппингом. Он здесь чуть ли не самый лучший во всём регионе. В столице

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: