Статьи

Trego këtë post tek të dashurin tënd. Si të vishen një kostum "Si të Bëni Një Njeri"

- Po, zotëri. Të lutem, pak pantallona më të larta, zotëri, një çerek inç. Në hendekun midis këpucës dhe prangos, një çorapë duhet të ndizet me elegancë të pakujdesshme. Kjo hollësi është jashtëzakonisht e rëndësishme.
- Po?
"I patëmetë, zotëri."
"Ka momente në jetë, Jeeves, kur një person e pyet vetë pyetjen:" A janë pantallona të vlefshme për një vëmendje të tillë? "
- Ky humor do të kalojë, zotëri.

P.G. Woodhouse

Ideja fillestare e këtij blogu ishte të shkruante për stilin mashkullor, duke i shmangur grackat në formën e temave të dukshme dhe të hackneyed. Dhe megjithatë, disa tekste të softuerëve më detyrojnë të shkruaj një realitet objektiv. Shfaqja e materialit të sotëm është për shkak të dy arsyeve:

  1. Miti që "kostumet duhet të jenë në gjendje të veshin". Po, natyrisht, stili nuk është vetëm rroba, por edhe perceptim vetë- / botëror, por ky fakt nuk i justifikon ata që thonë "kostumet nuk më përshtaten". Për ta bërë kostumin të duket mirë dhe "magjia" filloi të funksionojë, mjafton të ndjekësh një numër rregullash themelore të uljes, të cilat janë përshkruar më poshtë.
  2. Iluzionet e pandërgjegjshme dhe herezi total, të cilat janë plot me artikuj të tillë në internet, të shkruara si një plan. Disa nga informacionet që hyjnë në to janë të vjetra të pashpresa, tjetra fillimisht është e pasaktë. Do të doja të bëja një material që është i rëndësishëm sot, por në të njëjtën kohë "thelbësor" në thelb.

Pra, detajet themelore të një kostum janë tre, si zakonisht - një këmishë, pantallona dhe një xhaketë (rreth aksesorëve nuk janë sot). Le të shkojmë në rregull.

Këmishë është një lëkurë e dytë . Liritë e vetme që duhet të jenë në të janë ato pa të cilat ju nuk mund të lëvizni / thithni (mëngë të armëve, jakë, lehtësim i lehtë i belit). "Vozjet" që dalin nga pantallonat dhe që fluturojnë në erë nuk janë të nevojshme. Cepja e copëzimit të shpatullës dhe mëngës duhet të vendoset idealisht në kockën ekstreme të sipërme të shpatullës (në kohën e shkrimit të postës kam mësuar se quhet "akromion" dhe nuk është buzë e klavikulës, siç mendova më herët).

Gjatësia e mëngës është më tepër një shije dhe fat. Sipas mendimit tim, në një kostum modern, në një shtet të lirë, ajo duhet të arrijë pikërisht në lidhjen e parakrahit dhe dorës (nëse e shikoni brenda dorës, kjo është një "dele" e lëkurës në bazën e saj), dhe retrogradat ndoshta do të shtojnë një gjatësi prej 1-2 centimetra. Mëngë të shkurtra se kufiri i furçës nuk duhet të zgjidhet, sidomos nëse këmisha është e veshur nën një xhaketë (unë do të shpjegoj më vonë pse).

Mëngë të shkurtra se kufiri i furçës nuk duhet të zgjidhet, sidomos nëse këmisha është e veshur nën një xhaketë (unë do të shpjegoj më vonë pse)

KETU KETU

Jakarta duhet të mbërthehet në butonin e sipërm, duke mos e kufizuar frymëmarrjen , por nëse kjo nuk është e mundur (me kusht që pjesa tjetër e këmishës të ulet në mënyrë të përkryer) - thjesht vishni me xhaketën e zhveshur dhe vendosni në kravatë, "shtrëngoni" jakën me të, . Kjo është një masë gjysmë, por më mirë se një këmishë që është 2-4 madhësi më e madhe se e nevojshme.

Dhe më e rëndësishmja (së bashku me supet), në të cilën pothuajse çdo gjë është shpuar - ulje në bel. Këmishë nuk është një këmishë informale që mund të vishen! Ky është një objekt që përsërit figurën tuaj, kështu që maksimumi kritik i lirisë që mund ta shihni kur futni atë në pantallona / xhinse është figura e tretë (megjithëse unë rekomandoj që të qëndrojmë në ato të para dhe të dyta). Përkundër kullimit të tmerrshëm, ky ilustrim gjithashtu përcjell thelbin:

Në përgjithësi, në qoftë se bleni një këmishë të hollë apo edhe një përshtatje të rregullt, nuk ka gjasa që të hasni këtë problem, por vetëm në rast se krahu i manushave (ky është vendi ku trupi dhe mëngët bashkohen në krah) duhet gjithashtu të sigurojnë lirinë e lëvizjes dhe jo vëllimet e indeve nuk duhet të jenë atje.

Në 44, ishte, pak, ndryshe.

Pantallonat janë specifike për lloje të ndryshme të formave dhe stilit . Për shembull, gjuha ime nuk kthehet për të dënuar zgjedhjen e dikujt për lartësinë e belit - lehtë mund të shkoni tek pantallonat e kërthizës (nuk po tall, mund të punojë, veçanërisht nëse doraja e di dhe i pëlqen të veshin rroba të vjela) bel, por ka ende rregulla universale që do të ndihmojnë në përzgjedhjen.

Për shembull, gjuha ime nuk kthehet për të dënuar zgjedhjen e dikujt për lartësinë e belit - lehtë mund të shkoni tek pantallonat e kërthizës (nuk po tall, mund të punojë, veçanërisht nëse doraja e di dhe i pëlqen të veshin rroba të vjela) bel, por ka ende rregulla universale që do të ndihmojnë në përzgjedhjen

Rregulla numër 1: ulje në bel . Për të kuptuar se si pantallonat e caktuara janë të veshura (të larta, të zakonshme, të ulëta të belit), ju duhet t'i mbani në mënyrë që në zonën e shkallës (keq, por rrobaqepësit janë njerëz që nuk e njohin turpin) mbetet një minimum (por hapësirë, e cila nuk pengon ngushëllim dhe lëvizje) (Unë do të bëjë një rezervë që kjo nuk ka të bëjë me pantallona Vivienne westwood dhe markave të tjera ekstravagante të modës). Vetëm atëherë do të shihni vijën e belit dhe do të jeni në gjendje të përfundoni nëse madhësia juaj është në pantallona apo jo. Nuk ka asgjë më të keqe se pantallonat me bel të mesëm / të lartë, të cilët "përkryer" ulen me një burrë në hips, duke lënë një liri monstruoze në zonën e gjoksit.

Nëse ju pëlqen të gjithë të arsyeshme, por bel është disa centimetra më të gjerë ose dëshiruar - vetëm të blej dhe t'i japë pantallona master për një përshtatje bel. Ju mund, për shembull, për mua . ☺

Rregulli numër 2: gjatësia e pantallonave . Nëse e keni kuptuar saktësisht se si duhet të përshtaten mirë pantallonat në bel (dhe sigurohuni që ata janë ende të ulur) - shikoni gjatësinë (në atë mënyrë, jo anasjelltas!). Një nga gjërat e tmerrshme që janë shkruar pothuajse në të gjitha "udhëzuesit" është se pantallonat duhet të formojnë mitikën "një dhomë në një këpucë". Në ditët e sotme, ky formulim i çuditshëm i mashtron shumë të reja dhe i bën ata të blejnë pantallona të gjata në mënyrë dramatike, kështu që unë do t'ju këshilloja të dëgjoni frazën e Jeepit nga epigrafi ("hendeku midis këpucës dhe prangat duhet të shkëlqejë me hijeshi rastësore"). Pantallonat e shkurtra në një stil biznesi apo gjysmë biznesi do të jenë të tepruara, por le të themi lamtumirë traditës së shëmtuar sovjetike të "pëlhurës më të mirë". Hiq grumbull, dorën në pantallona për të master në hemming (Unë nuk do të them te cilit ) dhe për fat të mirë veshin një copë veshje që i përshtatet madhësisë suaj. Me pak fjalë - gjatësia e pantallonave duhet të mbulojë pak kockën në kyçin e këmbës . Jo më shumë se kaq.

Mbjellja e një xhakete është më e vështirë sesa duket në shikim të parë. Përkundër faktit se kjo është një nga pjesët më komplekse të veshjeve në botë dhe ulja e saj ka shumë hollësi, le të fillojmë me bazat. Pika kryesore është përshtatja e shpatullave. Buzë e shpatullës së xhaketës = skaj i shpatullës suaj! Mos harroni këtë një herë dhe për të gjithë. Edhe në përshtatje më të lirshme, vija e shpatullave nuk duhet të shkojë më tej se supet tuaja. Pra, pothuajse si një këmishë, kocka e sipërme e shpatullave është fillimi i mëngës së xhaketës suaj. Largësia maksimale nga kjo pikë është 1 cm. Shumica e defekteve të mbetura mund të korrigjohen nga mjeshtri, por supet nuk i nënshtrohen rregullimit. Pra, zgjidhni zgjedhjen tuaj me gjithë vëmendjen.

Pamje e thjeshtë dhe e qartë

Më tej, duke vazhduar diskutimin e pjesës së sipërme, - armhole, aq më mirë xhaketë . Më lejoni t'ju kujtoj edhe një herë: krahu i armëve është një vend për qepjen e mëngëve në "bustin" e xhaketës. Sigurisht, fraza për xhaketën "më të mirë" është e ekzagjeruar, por e vërtetë në 90% të rasteve. Së pari, një armhole e gjerë është më pak estetike, së dyti, siguron shqetësime kur lëviz dhe rrit duart, dhe së treti, një krah i gjerë është një tregues i qartë i fabrikës së prodhimit të një xhakete (garantuar prodhuesit që çdo blerës do të përshtatet në të). Prandaj, sigurohuni që liria në armhole ishte, nëse jo minimale, atëherë të paktën të moderuar.

Prandaj, sigurohuni që liria në armhole ishte, nëse jo minimale, atëherë të paktën të moderuar

Gjatësia e xhaketit - një pyetje e debatueshme. Përsëri, gjëja e parë që dua të bëj është shpërndarja e miteve. Postulat më delusionale të përsëritur - dora e lirë e varur duhet të kuptojë buzën e shelfit (në pjesën e përparme të xhaketës), që do të thotë se gjatësia është e saktë . Të gjitha duart e njerëzve janë papritmas të ndryshëm, dhe nëse ajo merr përsipër prej jush, ende nuk thotë asgjë. Me një, ky rregull funksionon, me të tjerët nuk ka, nuk mund të quhet universal në asnjë mënyrë.

Më të arsyeshme, por për shijen time, një klishe pak e vjetër - prapa xhaketës duhet të mbulojë krejtësisht mollaqe . Ok, mund të rrokulliset me kusht që pjesa tjetër e uljes të duket e përsosur. Por zakonisht në situatën e zgjedhjes së kostumit të parë / të dytë / të vetme nuk është kështu, që do të thotë se do të bëhet një "plus" në bankën e derdhur të karakteristikave që kthejnë figurën tuaj në diçka si një qese me patate. Rregulli im personal, i cili kurrë nuk ka dështuar, tingëllon si kjo - në një kostum modern mbrapa një xhakete duhet të mbulojë pak pikën e kërcyer (të jetë më i drejtpërdrejtë - mes të priftërinjve). Ky minimum është mjaft i mjaftueshëm që të mos duket qesharake, "modë", por në të njëjtën kohë thekson formën dhe ndjeshmërinë. Kjo gjatësi është e preferueshme për pantallonat e mesme dhe të ulëta të belit, në rastin e lartë, është më mirë të qëndroni në retrogradë "plotësisht të mbuluar mollaqe". Fotografia e mësipërme është një shembull i gjatësisë së mirë të xhaketës moderne.

Tjetra - çështja e belit . Unë rekomandoj veshur një xhaketë të ngjeshur në ato raste, nëse e kundërta nuk është e nevojshme. Pra, kur të vendosni butonin e lartë, xhaketa duhet të marrë formën e trupit tuaj. Natyrisht, kjo është ajo që ndodh me kostumet ideale në një botë ideale, por në rastin tonë, le të pajtohemi së paku një (më lejoni të përsëris klishe, kësaj here në mënyrë të përkryer adekuate) - në mes të këmishës dhe xhaketës me mëngë të lirisë maksimale - madhësisë së një mollë ose grusht. Çdo gjë më shumë tashmë është overkill. Nëse xhaketa "shtrëngon" dhe pengon lëvizjen kur shtypni butonin, duhet gjithashtu të neglizhohet.

Nëse xhaketa shtrëngon dhe pengon lëvizjen kur shtypni butonin, duhet gjithashtu të neglizhohet

Ulje në belin e një duhanxhi / Ulje në belin e një personi të shëndoshë (por mëngët nuk janë aspak të mirë)

Mëngëza juaj e xhaketës është më e gjatë se e nevojshme . Ndoshta ju mendoni se një xhaketë duhet të mbulojë këmishën tuaj. Ndoshta ju thjesht nuk mendoni për këtë çështje. Sidoqoftë, mëngët e një xhakete duhet të jenë më të shkurtra se një këmishë me 1-3 centimetra . Nëse nuk e shihni mëngën e këmishës nën xhaketën tuaj, menjëherë shkoni te mjeshtri dhe zvogëloni mëngën e xhaketës (ose ndërroni fanellën). Një udhëzues i mirë për gjatësinë e saktë të mëngës së xhaketës është kocka në pjesën e jashtme të parakrahit, e cila kalon në dorë. Nga ajo në furçë vetëm rreth disa centimetra. Këmisha me një pranga franceze (nën nyjën e dorës) duhet të duken edhe më të fortë - me 2-4 cm ose, për orientim më të thjeshtë, përpara se buza / qendra e lidhjes së prangos të jetë e dukshme.

Mëngë të drejta, shpatullat e djathtë, krahun e djathtë.

Një gjë tjetër - mos mbani një xhaketë me tre butona ("butonat 2.5", ku një buton është në buzë të jakës, nuk llogaritet). Vetëm vendoseni në katin e poshtëm. Nëse nuk jeni njohës i modës së cilësisë së mirë dhe jeni nën 45 vjeç, të gjithë do të mendojnë se e keni trashëguar atë nga baba apo gjyshi. Fakti që butoni i poshtëm i një xhakete nuk qëndron kurrë është ajo që shpresoni ta dini pa mua. Nëse jo, mbani mend përgjithmonë dhe silleni në automatizëm.

Fshatrat, xhaketat, vrimat e shtyllave dhe detajet e tjera janë më shumë një bisedë rreth stilit sesa për ulje, prandaj për momentin nuk do t'i prekim ato.

Nëse ju kujtohet këto baza të thjeshta dhe mjaft intuitive, ti (ose i dashuri yt) do të bëhet më i freskët se Colin Firth.

Nëse ju kujtohet këto baza të thjeshta dhe mjaft intuitive, ti (ose i dashuri yt) do të bëhet më i freskët se Colin Firth

E pra, ok, nuk do të, por të paktën të merrni pak më afër.

Zhvendosja në burime të tjera - vetëm në lidhje me adresën e origjinalit.

Regjistrohu për lajme blog VKontakte Facebook .

Faleminderit për leximin, qëndro të stilit të lartë!

Po?
Ka momente në jetë, Jeeves, kur një person e pyet vetë pyetjen:" A janë pantallona të vlefshme për një vëmendje të tillë?

Новости

Советы для удачного шоппинга в Барселоне.
Шоппинг  в Барселоне У какой женщины при слове «шоппинг» не просыпается инстинкт охотницы, всегда готовой к штурму коммерческого центра или бутика с тем же энтузиазмом, с каким французы когда-то

Магазины Вильнюса
Шоппинг и магазины в Вильнюсе, распродажи и скидки. Шоп-туры в Вильнюс, Литва: бутики, бренды, аутлеты, фабрики, адреса магазинов, отзывы. Вильнюс — сравнительно небольшой город, в котором насчитывается

Отдых в Мальград-де-Мар в июне — отзыв Ильи: путешествие по Испании и культурный шок от увиденного


Шоппинг
Излюбленным местом для многих туристов является остров Крит, который представляет собой самый большой остров Греции. Здесь можно полюбоваться великолепными природными пейзажами и насладиться комфортабельным

Магазины в Ллорет де Мар: торговые центры, рынки и аутлеты.
В последнее время среди туристов особым спросом начали пользоваться испанские города. Да, и еще бы! Многие ведь жаждут посмотреть известные бои быков, прогуляться по старинным улочкам, полюбоваться прекрасной

Ведущий "Орла и Решка. Шопинг" Егор Калейников: "Тяжело было решиться побриться наголо"
Популярный телеведущий в интервью "Сегодня" рассказал об экстриме на съемках, о покупке за 220 тысяч долларов, о том, как крадет души с помощью камеры, и о йо-йо с Аляски. А еще — о том, как чуть не стал

Шоппинг в Лос-Анджелесе
Мировой лидер в бронировании отелей Booking.com отобрал наиболее удобные отели для шоппинга в Лос-Анджелесе — . Для многих посетителей шоппинг является главной целью в Лос-Анджелесе. Это столица киноиндустрии

Шоппинг в Венеции
В Венеции, как и в любом европейском городе, являющемся центром притяжения туристов, очень много небольших магазинов, специализирующихся на продаже как брендовой одежды и обуви, так и ювелирных украшений,

Шоппинг во Вьетнаме
Шоппинг (по-вьетнамски — муа, то есть покупка). Скидка — зам за. Торговцы необходимые слова знают и по-английски. Постепенно, с увеличением во Вьетнаме количества российских туристов, вспоминают или учат

Шоппинг в Куала-Лумпуре. Что можно купить?
Малайзия славится не только лишь башнями Петронас, возле которых очень любят фотографироваться приезжие, а также отличными пляжами, но и шоппингом. Он здесь чуть ли не самый лучший во всём регионе. В столице

Адрес:
пр. Пушкина 16

Телефоны клуба:
056-79-000-37
099-078-90-99
067-689-07-01
093-403-17-02

Режим работы:
ПН – ПТ: 9.00-21.00 СБ: 10.00-17.00

Следите за нами: